Arama sonuçları

Okul öncesi için ‘yüz yüze eğitim’ kararı çıkar mı?

Okul öncesi için ‘yüz yüze eğitim’ kararı çıkar mı?

Tam kapanma kararıyla birlikte tüm sınıflar düzeyinde yüz yüze eğitim 17 Mayıs’a kadar son buldu. Okul öncesi eğitim kurumları da uzaktan eğitime geçti. Ancak çalışan anne ve babalar okul öncesi eğitim kurumlarının, kreşlerin açılmasını istiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kreşlerle ilgili kararın önümüzdeki günlerde tekrar gözden geçirileceğini açıklarken ayrı soru Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da soruldu.

TRT Haber’de soruları yanıtlayan Selçuk, “Çalışan anne ve babalar için kreşler tekrar açılır mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

BİZE BAĞLI OKUL ÖNCESİ KAPALI OLACAK

“Kreşler, Aile Bakanlığı’na bağlı. Biz de 5 yaş (anasınıfı) var. Okul öncesi eğitim kurumlarını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hep açık bıraktı, hiç kapatmadı. Tam kapanmada ise sayısal veriler ve Bilim Kurulu’nun tavsiyesi bu okulların da bir süre kapanması gerektiğini gösterdiği için kapandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi eğitim kurumları kapalı olacak. Kreşler Aile Bakanlığı’nın kararında. Aile Bakanı ile konuştuk. Muhtemelen yarın bir karar çıkar. “

ÖĞRETMENLER OKULA GİDECEK Mİ?

Selçuk, tam kapanma sürecinde öğretmenlerin haftada 1 gün okula gitmek zorunda olup olmadıkları sorusuna şu yanıtı verdi: “Hayır, ne okul müdürü ne öğretmenler okula gitmeyecekler.

 

28-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş