Arama sonuçları

Ortaokul öğrencilerinden sensörlü dezenfektan

Ortaokul öğrencilerinden sensörlü dezenfektan

 

Ortaokul öğrencilerinden sensörlü dezenfektan. Teknoloji ve İnsan Koleji (Tink) öğrencileri Ecrin Gün ve Poyraz Öztok, koronavirüsün yayılmasını en aza indirmek için sensörlü el dezenfektanı yaptı. Koronavirüs nedeniyle şu an anda el hijyeninin çok önemli olduğunu belirten Ecrin Gün çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Ben de elimi sık sık dezenfekte ediyorum. Fakat dezenfektanı kullanırken elimizle bastığımız yere farklı insanlar da elleriyle temas ediyorlar. Bu virüsün yayılmasını hızlandırabiliyor. Ben de bu bulaşma riskini en aza indirmek için bir proje yaptım.”

Ultrasonik sensörler, servo motor, ip gibi çeşitli materyaller kullanarak projesini gerçekleştirdiğini anlatan 6. sınıf öğrencisi Poyraz Öztok ise “Sensör el gördüğünden dezenfektanı sıkıyor, dokunmadan elimiz temizleniyor” dedi.

Tink Kurucusu Zeynep Dereli ise Ecrin Gün ve Poyraz Öztok için öğrencilerin her zaman yenilikçi fikirler ürettiklerini vurguladı. Dereli, “Tink’le beraber bu üretkenliklerini sunum ve proje tarafına da geçirmeyi öğrendiler” diye konuştu.

Projeleri sayesinde Ecrin Gün’ün Kadıköy Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) Kadro robotik takımına seçildiğini anlatan Dereli, “Hayatındaki önceliği bilim insanı olmak. Fiziğe ve matematiğe oldukça ilgili ve sevdiği dersler arasında” dedi.

 

03-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş