Arama sonuçları

Ortaokullara sınıf geçme düzenlemesi: Türkçe’de 70’i tutturamayan kalacak

Ortaokullara sınıf geçme düzenlemesi: Türkçe’de 70’i tutturamayan kalacak

Liselerde sınıf geçme ve devamsızlıklarla ilgili yapılan düzenlemenin ardından ortaokulları ilgilendiren yeni bir  yönetmelik değişikliği de geliyor. Yapılan düzenlemeye göre Türkçe’de 70 not alamayan öğrenci sınıf geçemeyecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında temel eğitim yönetmeliğinde yapılan düzenlemeleri anlattı. Önümüzdeki hafta yönetmeliğin kamuoyu ile paylaşılacağını duyuran Tekin, ortaokullarda Sınıf geçmede yapılan yeni düzenlemeyi şöyle anlattı:

"Mevcut durumda bir öğrenci, birkaç dersten yüksek alarak 50 ortalamayı tutturduğunda diğer dersleri 50 altında bile olsa geçiyordu. Bir kısmından sorumlu geçiyordu, bir kısmından da ortalamadan geçiyordu. Biz bunu sınırlandırdık, belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Önümüzdeki hafta yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçe'den 70 alma zorunluluğu getirdik. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek."

AÇIK LİSE SINAVLARI YÜZ YÜZE YAPILACAK

Tekin, açık liselerdeki sınavların da online değil yüz yüze yapılacağını söyleyerek, şu bilgileri paylaştı: "Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak."

23-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş