Arama sonuçları

Özel okul ücretlerindeki zamlar: Bakan Tekin ne dedi?

Özel okul ücretlerindeki zamlar: Bakan Tekin ne dedi?

Özel okulların erken kayıtlarla birlikte 2023-2024 eğitim öğretim yılı ücretlerini açıklamaya başlaması tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı okulların yemek, kıyafet gibi ücretlerindeki artışlar ise velilerin tepkisini çekti. Özel okulların öğretim ücretleri Sincan Şehit Ahmet Gözütok İlkokulu'ndaki karne dağıtım törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e de soruldu.

ARA SINIFLARI BELİRLEME YETKİSİ BAKANLIKTA

Tekin şu anda yürürlükte olan özel öğretim kurumlaır yönetmeliğine göre ara sınıflarda ücret belirlemesinin bakanlığın yetkisinde olduğunu hatırlattı. Tekin, bunun da bir formülü olduğunu TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5'e kadar zam yapma hakları olduğunu söyledi.

Ancak başlangıç sınıflarıyla ilgili olarak ücret belirleme yetkisinin ise özel okullarda olduğunu anlatan Tekin, kamuoyunun rahatsız olduğu kısmın da başlangıç sınıflarındaki ücret artışı olduğunu söyledi. Tekin, özel okulları bakanlığın bir paydaşı olarak gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

TOPLUMDA RAHATSIZLIK YARATMAYACAK

“Onlardan talebim, beklentim de paydaş olmanın bilinciyle toplumda rahatsızlık yaratmayacak bir eğitim öğretim süreci oluştururlarsa mutlu oluruz. Şu ana kadar onlarla ilişkilerimiz de çok sağlıklı gidiyor. Hep bu sorumluluğun bilincinde hareket ettiler. Bahsi geçen konuları da kendileriyle konuşacağız. Bunun da yakın bir zamanda bizim onlarla yapacağımız görüşmeler neticesinde sağlıklı bir zemine oturacağına inanıyorum. Özel okul temsilcileriyle oturup geçtiğimiz hafta konuştuk. Dün yine özel okul temsilcileri ve Hazine ve Maliye Bakanı'mız görüştü, biz de kendileriyle görüştük. Bu konuda kendileriyle fikir alışverişine devam edeceğiz, kendilerini uyarıyoruz biz de bu konularda. Ama dediğim gibi yani ara sınıflarla ilgili yönetmelik hükümlerine tabiler. Ama başlangıç sınıflarıyla ilgili fiyat belirleme yetkileri özel okullarda.

19-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş