Arama sonuçları

Özel okullara ‘parçalı burs’ geri geldi

Özel okullara ‘parçalı burs’ geri geldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okulların zorunlu burslu okutacakları öğrenciler için bursları bölerek kullanma hakkı verdi. Yönetmeliğe göre özel okullar toplam öğrencilerinin en az yüzde 3’ü kadar öğrenciyi burslu okutmak zorunda. Ancak bu öğrencilere okullar yüzde 100 burs veriyordu. Yani bursları yüzde 50 ya da yüzde 25 gibi bölerek öğrencilere dağıtamıyordu. İşte bu kural değişti. Peki nasıl uygulanacak?

KİMLERİ KAPSAMAYACAK?

Bu kural şehit ve gazi çocukları ile koruma altındaki çocuklar için geçerli olmayacak. Bu öğrencilere yine yüzde 100 burs verilecek. Eğer bu öğrenciler yüzde 3 kontenjanını dolduramıyorsa o zaman okul, geri kalan kontenjan için “parçalı bursu” kullanabilecek. Dilerse zorunlu kullanılması gereken burslu kontenjan için diğer öğrencilere yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 burs verebilecek.

Yüzde 3’lük burs, uzun yıllar parçalı burs olarak yüzde 25, 50 ve 75 oranında verilmişti ancak 2014 yılında bu uygulamadan vazgeçilmiş yüzde 100 burs kuralı uygulanmıştı.

DAHA FAZLA ÖĞRENCİYE BURS

Pandemi döneminde bir süre uygulanan parçalı burs, geçen yıl tekrar yüzde 100 tam bursa döndü. Geçtiğimiz aralık ayında MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü görevini devralan Mustafa Gelen'in ilk icraatlarından biri parçalı bursu geri getirmek oldu.

Geçtiğimiz günlerde okullara bir yazı gönderildi. Gelen’in imzasını taşıyan “ücretsiz okutulacak öğrenci” başlıklı yazıda okullara şehit, gazi, koruma altındaki çocuklar gibi öncelikli burslu okutulacak öğrencilerden sonra kalacak kontejan için “öğrenim ücretinin yüzde 25, 50 ve 75 oranı kadar kısmını ücretsiz okutabilecekleri” ifade edildi.

Özel okul yöneticileri “parçalı bursun” geri dönmesinden mutlu olduklarını söyleyerek, bu şekilde daha fazla öğrenciye burs verebileceklerini dile getirdi.

29-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş