Arama sonuçları

Özel sektör öğretmenleri 'taban maaş' için Meclis'e yürüdü

Özel sektör öğretmenleri 'taban maaş' için Meclis'e yürüdü

Özel okullarda görev yapan öğretmenler, maaş zammı ve taban maaşlarının düzenlemesi talebi ile Ankara’da yürüyüş yaptılar ve TBMM önünde isteklerini dile getirdiler. Özel okullarda 179 bin öğretmen var.

Sözcü’den Yavuz Alatan’ın haberine göre, özel okullarda görev yapan öğretmenler, maaş zammı ve taban maaşlarının düzenlemesi talebi ile Ankara’da yürüyüş yaptılar ve TBMM önünde isteklerini dile getirdiler.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET TALEBİ

Özel okul öğretmenleri ücret artışının yanı sıra ek ders ücretlerinin ödenmemesi;, ara tatil, yarı yıl tatili ve resmi tatillerde çalışma baskısı, mesai ücretlerinin verilmemesi ve sigorta primlerinin eksik yatmasından da şikayetçi oldular. Öğretmenler, “Asgari Ücret Düzenine Son” pankartları da açtı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası tarafından düzenlenen yürüyüşe katılan öğretmenler, velilerden yüz binlerce lira alan okul sahiplerinin kendilerine asgari ücret düzeyinde maaş ödendiğini savundular.

SAYILARI 179 BİNİ GEÇTİ

Türkiye’de halen 60 bin 734 resmi okulda 974 bin 488 öğretmen, 14 bin 281 özel okulda ise 179 bin 895 öğretmen çalışıyor. Devlet ve özel okullarda toplamda ise 1 milyon 154 bin 383 öğretmen görev yapıyor. Öğretmenlerin yüzde 15.58’ini özel okullarda çalışanlar oluşturuyor.

Öte yandan TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, özel okul öğretmenleri ile devlet okullarındaki öğretmenlerin maaşları arasındaki farkın ortadan kaldırılarak özel okul öğretmenlerine  ödenecek ücretlerin resmi okullarla aynı seviyeye getirilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

30-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş