Arama sonuçları

Rektörlere seslendi: İlk 500’e girmek için daha fazla çaba gösterin

Rektörlere seslendi: İlk 500’e girmek için daha fazla çaba gösterin

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, rektörlerden ilk 500’de yer alan üniversite sayısını, 2028’de 10’a çıkarma hedefine ulaşmak için üniversite rektörlerinden daha fazla çaba göstermelerini istedi.

Özvar, Ege Üniversitesi'nde düzenlenen Yükseköğretim Kurulu Araştırma Üniversiteleri Toplantısı'nda üniversitelerin uluslararası sıralamalarda istikrarlı bir şekilde yükselmesinin yolunun, nitelikli araştırma yapmalarından ve yayın kalitelerini artırmalarından geçtiğini belirtti. Özvar, akademisyenlerin etki değeri yüksek dergilerde yayın yapmalarının teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

REKTÖRLERE: DAHA ÇOK ÇABA GÖSTERİN

Özvar, 12. Kalkınma Planında yer alan yükseköğretimle ilgili hedeflerinden birinin Dünya Akademik Başarı Sıralamalarında ilk 500’de yer alan üniversite sayısını, 2028 yılında 10’a çıkarmak olduğunu vurguladı.

Özvar, bu hedefe ulaşma konusunda üniversite rektörlerinden daha fazla çaba göstermelerini isteyerek, şöyle dedi: “Biz Yükseköğretim Kurulu olarak bundan sonra da bu konuda sizlere her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki araştırma üniversitelerimizin tamamı, fiziksel altyapıları ve sahip oldukları akademik insan kaynağı ile önümüzdeki 5 yılda ilk 500 içerisinde yer alma potansiyeline sahiptirler.”

23-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş