Arama sonuçları

Seçim bitti, mülakat sözleri rafa kalktı

Seçim bitti, mülakat sözleri rafa kalktı

Seçimlerden önce verilen “mülakat kaldırılacak” vaatleri unutuldu. Mülakat ısrarına yönelik yönetmelik yayımlanırken sözlü sınav komisyonlarının yetkileri genişletildi, mülakatta keyfi uygulamaların önü açıldı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" vaadi, eğitim alanında kısa sürede boşa çıktı.

MÜLAKAT BELİRLEYİCİ OLDU

Öğretmen istihdamında mülakat, yine belirleyici kılındı. Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik değişikliği ile sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakatta ısrarcı olunacağı ortaya konuldu.  

Sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik mülakat puanının, KPSS puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesine karar verildi. İktidarın öğretmen istihdamında mülakat ısrarına, eğitimcilerin büyük tepkisini çekti.  

Yönetmeliğe göre, KPSS puanı ile atamalara başvuran öğretmenler sözlü sınava alınırken sınavın başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenecek. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, mülakatın, “Torpil mekanizmasına” dönüştüğünü kaydetti. Özbay, “Öğretmen atamalarında emeği ve liyakati yok sayan mülakat dayatmasını yargıya taşıyacağız” dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Mülakat kaldırılacak” vaadini anımsatan Özbay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sözlerini tutup mülakatı kaldırmak yerine eskiye göre daha objektif bir kriter getirildiği izlenimi yaratılmak istenmektedir. Yani bu düzenlemenin hiçbir olumlu ve iyimser tarafı bulunmamakta olup tamamıyla bir aldatmacadır. Kimse bu kandırmacaya da alet olmamalı, olumlu bakmamalıdır. Sorunun çözümü bellidir ve tek çözüm de atamalarda mülakatların tamamıyla kaldırılmasıdır. Bu düzenleme, üniversitelere de hakarettir. Eğitim Fakülteleri’ne, ‘Siz öğretmen yetiştiremiyorsunuz’ demektir.” 

15-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş