Arama sonuçları

Servis sorununa ‘S’ çözümü önerildi

Servis sorununa ‘S’ çözümü önerildi

‘C’ plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle velilerin sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, “Sorun kökten çözülünceye kadar S plakalı araçların devreye alınması velileri rahatlatacak, büyük bir kaosun önüne geçilmesini sağlayacaktır” dedi. 

Yılmaz, başkent Ankara’da okullar açıldığında öğrenci ve velilerin C plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle maddi ve manevi olarak sıkıntıya gireceklerini belirterek, sorunun aşılması için S plakalı umum servis araçlarının devreye alınabileceğini önerdi. Yılmaz, “Okul zili çalmadan servis konusunu sorun olmaktan çıkartalım” dedi. Hürriyet’ten Murat Yılmaz’ın haberine göre Yılmaz, Ankara’da 60 bini okul öncesi, 310 bini ilkokul, 300 bini ortaokul, 300 bini de lise olmak üzere yaklaşık bir milyon öğrenci ile velilerinin 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi öncesinde C plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle sıkıntıya girdiğini kaydetti. 

ARAÇ SAYISI YETERSİZ

Akaryakıt fiyat artışları ile C plakalı araç sayısının azlığı nedeniyle servis ücretlerinin okul ücretleriyle yarışır hale geldiğine dikkat çeken Yılmaz şunları söyledi:

“Şehrimizde 1 milyon öğrencimiz varken servis sayımız yaklaşık 7 bin 500 civarında. Mevcut servis araçları ihtiyacı karşılayamıyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde hem öğrenciler hem de veliler, servis konusunu bir sorun olarak önlerinde buldu. Akaryakıt fiyat artışları nedeniyle servis güzergâh ücretlerinin yükseldiğini, sayının az olması nedeniyle de rekabet şansı bulunmadığını görüyoruz. Sorunun çözümü için başkent Ankara’da tüm kurum ve kuruluşlar seferber olmuş durumda. Sorun kökten çözülünceye kadar S plakalı araçların devreye alınması velileri rahatlatacak, büyük bir kaosun önüne geçilmesini sağlayacaktır.” 

17-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş