Arama sonuçları

TBMM Başkanı Şentop, Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde

TBMM Başkanı Şentop, Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Uluslararası Balkan Üniversitesinin (IBU) 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü programında konuştu. Şentop, bu günün, 2007'den yana buradaki Türk toplumunca bayram olarak kutlandığını ifade etti.

Türkçe Eğitim Günü'nün, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliğince (MATÜSİTEB) 15 yıldır çeşitli etkinliklerle kutladığını hatırlatan Şentop, geçmişte de 21 Aralık'ta buralarda bulunduğunu, Türkiye olarak üst düzey katılım gösterdiklerini dile getirdi. 

Kuzey Makedonya'nın çok dilli, çok kültürlü, farklı inançlardan insanların bir arada barış içerisinde yaşadığı bir devlet olduğunu ve dünyadaki birçok ülkeye örnek teşkil edebilecek mahiyette olduğunu belirten Şentop, şu ifadeleri kullandı:

TÜRK TOPLUMU VE TÜRKÇE

"Balkanlar dünyada tarih bakımından çok eski dönemlerde yerleşim, farklı medeniyetlere mekan olma bakımından çok önemli bir merkez. Bunun en önemli unsurlarından birisi de buradaki Türk toplumu ve Türkçe."

Şentop, IBU'nun, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ikili ilişkilerin gelmiş olduğu noktayı göstermesi bakımından çok önemli olduğunu, Türkiye'nin bu dost ve kardeş ülkeye bir iletişim köprüsü olarak kurduğu en önemli yatırım olduğunu vurguladı.

 

Üniversitenin, kurulduğu günden itibaren gerek mekan gerekse öğrenci sayısı, akademik kadrosu ve çalışmalarıyla çok geliştiğini kaydeden Şentop, "Bu üniversitenin sadece Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin değil, Balkanlar'ın, sadece Balkanlar'ın da değil Avrupa'nın en önemli kurumlarından, eğitim kurumlarından birisi olmasını arzu ediyoruz" dedi.

 

22-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş