Arama sonuçları

Toplu ulaşıma yüzde 64 zam öğrenciyi isyan ettirdi

Toplu ulaşıma yüzde 64 zam öğrenciyi isyan ettirdi

Bolu Belediye Meclisi’nin öğrenci ulaşım ücretlerine uyguladığı yüzde 64 oranındaki zam kararına karşı öğrenciler sokağa döküldü. BirGün'de yer alan habere göre, Bolu Belediyesi önünde bir araya gelen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri “Ulaşım hakkımız engellenemez, zamlar geri alınsın” pankartı taşıyarak zam kararının geri çekilmesini talep etti.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Açıklamada konuşan öğrenciler şunları dile getirdi: “Yüzde 64 oranla öğrenci biletinin 18, tam biletin 25 liraya yükselmesinin karşısında duracağız, susmayacağız. Bin bir dertle ay sonunu nasıl getireceğimizin, beslenme ve barınma gibi masraflarımızı nasıl ödeyeceğimizin stresinin üstüne bir de kampusa ulaşımın tek yolla sağlanabildiği otobüsün parasını yetersiz burslarla nasıl ödeyeceğimizin derdi eklendi.”

Öğrenciler, öğrenci ücretlerine yapılan zammı geri çekilmesini ve abonman imkânının uygulamaya konmasını talep etti. Açıklamada “Ekonomik krizin faturasının öğrencilere, emekçilere, gençlere ödetilmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

15-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş