Arama sonuçları

Türk dünyası öğrencileri geleceğe 'Dijital Vatandaşlık Projesi' ile hazırlanıyor

Türk dünyası öğrencileri geleceğe 'Dijital Vatandaşlık Projesi' ile hazırlanıyor

Türk dünyasındaki üniversitelerin öğrencilerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi kapsamında dönem dersleri, çevrim içi olarak devam ediyor.

İlk dönem koordinatörlüğünü Gaziantep Üniversitesi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nin yaptığı projede, 15 ülkedeki 80 üniversiteden yaklaşık 6 bin 500 öğrenci ve yüzlerce akademisyen yer alıyor.

16 HAFTA SÜRECEK

İkinci dönem koordinatörlüğünü Amasya Üniversitesi'nin üstlendiği projede seçmeli ders olarak öğrencilere sunulan ve çevrim içi olarak 16 hafta devam edecek çalışmaların her bir haftasında Türk dünyası tarihi, dili, edebiyatı, coğrafyası, kültürü, sanatı ile Türk dünyasında spor, bilim, eğitim başlıklı dersler işlenecek.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, projenin, farklı bölgelerde yaşayan Türklerin kültürel anlamda benzerliklerinin farkına varmasını sağlayarak vatandaşlık bilinci oluşturmasının Türk dünyasının geleceği bakımından hayati bir adım olduğunu anlattı.

TÜRK DÜNYASI VATANDAŞLIĞI

Proje koordinatörlerinden Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Öksüz de proje sayesinde gençlerin kültüre ait ortak ve temel değer kazanımları elde etmek, Türk dünyası ile ilgili konularda düşünmek, birliğin oluşumu ve geleceği konusundaki tartışmalarda yer almak gibi fırsatlar bulacaklarını söyledi.

Öksüz, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz, Türk dünyasının sorunlarına ilişkin tespitlerde bulunacak, bunlara çözüm önerileri getirecek projeler üretecek, Farabi gibi bilim kamplarına katılabilecek. Bu dönem başarılı olan öğrencilerin Macaristan'da Gül Baba Bilim Kampı'na alınması, 'Türk dünyasının geleceğinin tasavvuru' konulu bilimsel toy düzenlenmesi planlanmaktadır. Projenin öncelikli unsurlarından biri de Türk dünyasından öğrencilerin 'Türk Dünyası Vatandaşlığı Pasaportu' alarak öğrenim görebilmeleri olacak. Proje kapsamında ortaya konulan ürün ve içerikler, yetişkin eğitimi noktasında Türk dünyası vatandaşlarının da erişimine açılacaktır. Böylece Türk dünyası hakkında bilişsel ve duyuşsal farkındalık artırılabilecektir."

 

12-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş