Arama sonuçları

Ülkede, ilk gözden çıkarılacak eğitim, bilim ve gençlerimiz olmasın

Ülkede, ilk gözden çıkarılacak eğitim, bilim ve gençlerimiz olmasın

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin geleceğinin belli olduğunu belirterek, "Hiçbir önlem almadılar. Ellerinde uygulanabilir deprem müdahale planı olmadığı için çok kıymetli dakikaları kaybettiler" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Öztrak, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin üzerinden bir hafta geçtiğini hatırlattı.

ENKAZ ALTINDAN CANLI ÇIKANLAR

Öztrak, depremlerden günler sonra enkaz altından canlı çıkarılan her çocuğun, annenin, babanın, acıları hafiflettiğini ancak ilk 24 saatte erken ve etkili müdahaleyle binlerce vatandaşın canının kurtarılabileceğini belirtti.

Bugün itibarıyla depremde 31 bin 643 vatandaşın kaybedildiğini, 80 bin 278 vatandaşın da yaralandığını ifade eden Öztrak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

"YURT BİNALARI İÇİN ÜNİVERSİTELERİ KAPATMA KARARI ALDILAR"

"Yurt binaları için üniversiteleri kapatma kararı aldılar. Vazgeçmek deyince aklınıza ilk bilim geliyor" diyen Öztrak, "Artık bu güzel ülkede, ilk gözden çıkarılacak eğitim, bilim ve gençlerimiz olmasın" dedi.

Depremden etkilenen vatandaşlara temel bir gelirin mutlaka sağlanması gerektiğini dile getiren Öztrak, depremde yaşamını yitirenlerin tüm kredi borçlarının, bankalar tarafından silinmesi gerektiğini vurguladı. Öztrak, "Yıkılan konutların depreme dayanıklı şekilde yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Başta Hatay olmak üzere stratejik sınır kentlerimizin demografik yapısının korunması gerekiyor" diye konuştu.

YENİ GÖÇ DALGASI KAPIDA

Belçika Başbakanı'nın, "Suriye'de 5,5 milyon Suriyeli evsiz kaldı. Yeni bir göç dalgası kapıda. Türkiye ile anlaşıp, para verelim. Mülteciler orada kalsın" sözlerini reddettiklerini ifade eden Öztrak, şöyle dedi: "Türkiye'mizi Suriyelileştirme politikasını asla kabul edemeyiz. Atatürk'ün şahsi emaneti Hatay başta olmak üzere sınırlarımızın güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir. Ülkemiz bütüncül akılcı bir plan çerçevesinde ekonomik, siyasi, diplomatik tüm adımları atmak zorundadır."

14-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş