Arama sonuçları

Üniversite öğrencilerine kimler burs veriyor?

Üniversite öğrencilerine kimler burs veriyor?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler bir yandan kayıt hazırlığı yaparken, bir yandan da burs arayışında. Peki üniversite öğrencilerine kimler burs veriyor? Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker’in haberine göre işte burs veren kurumlar:

Türk Eğitim Vakfı: Lisansta 2 bin 500 TL, yüksek lisansta 3 bin 750 TL, üstün başarı ile doktorada ise 5 bin TL burs sunuyor. Ayrıca yemekte 700 TL, ulaşımda 300 TL, kitap-kırtasiyede 200 TL ek burs ödemeleri de sağlıyor. Başvurular, 4 Eylül’de başlayacak.

Sabancı Vakfı: Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul, İstanbul-Cerrahpaşa, İstanbul Teknik, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik üniversitelerinden öğrencilerin faydalanabileceği bursların başvuruları eylülde başlayacak.

KARİYER DANIŞMANLIĞI DESTEĞİ

Çelikel Eğitim Vakfı: 2.500 TL’nin yanı sıra gelişim odaklı atölye ve seminerler, konser, tiyatro, müze ve sergi biletleri, kitap hediyeleri, staj olanakları, kariyer danışmanlığı gibi destekler de sağlanıyor.

Vehbi Koç Vakfı: Akdeniz, Atatürk, Boğaziçi, Dokuz Eylül, Fırat, Gaziantep, Harran, İstanbul Teknik, Marmara, Mersin, Muğla Sıtkı Koçman, Ondokuz Mayıs, Orta Doğu Teknik, Selçuk Uludağ, Van 100. Yıl üniversitelerinde okuyan öğrencilere burs veriliyor. Başvurular, 19 Eylül’de başlayacak.

MÜHENDİSLİKLERE VERİYOR

İstanbul Sanayi Odası Vakfı: İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ’daki üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyanlara burs veriliyor. Geçen yıl not ortalamasına göre bin 250 TL ile bin 600 TL arasında destek sağlanan burslar için başvurular 1- 30 Eylül arasında alınacak.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği: Devlet üniversitelerinde okuyan öğrenciler için ayda 900 TL’lik destek sağlanıyor. Başvurular Eylül’de başlayacak.

Yücel Kültür Vakfı: Depremden etkilenen 11 ilde yaşayan veya eğitim almakta olan öğrencilerine destek veriliyor. Ayrıca üniversite öğrencilerine aylık bin 250 TL’lik Yarım Elma Bursu’nun yanı sıra Yabancı dil, yüksek lisans ve doktora, yetenek gibi farklı bursları da var.

BELEDİYELER DE DESTEK VERİYOR

Üniversite öğrencilerine belediyeler de çeşitli burslar sağlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Genç Üniversiteli Bursu’nun yanı sıra Askıda Fatura projesiyle de öğrencilerin faturaları karşılanıyor. Çekmeköy Belediyesi, üniversite sınavını kazanarak kaydını yaptıran öğrencilere 7 bin TL, Zeytinburnu, İzmir Menemen beledileri de 5 bin TL para ödülü veriyor. Güngören Belediyesi ise bu yıl üniversiteyi kazanan öğrencilerden ilk 2 bin 500’e girene 20 bin TL, ilk 25 bine girene 10 bin TL, ilk 250 bine girene ise 5 bin TL destek sağlıyor.

AYNI ŞEHRİN ÇOCUKLARINA

Birçok il ve ilçe vakfı ve iş insanı da hemşehrisi olan öğrenciler için burs programları oluşturdu. Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı, Ermenek, Karaman’ın Sarıveliler, Başyayla nüfusuna kayıtlı öğrencilere maddi destekte bulunuyor. Eti, Eskişehir nüfusuna kayıtlı olup, 2 yıl Eskişehir’de ikamet edenlere burs sağlarken Antalya Vakfı, İstanbul’daki Antalyalı öğrencilere burs veriyor. Çorumlu Eğitimci Sanayici İş Adamları Derneği de aylık 750 TL verecek.

26-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş