Arama sonuçları

Üniversiteler pandemiye karşı ekonomide iyileşme ve yeniden büyümeyi nasıl destekleyebilir?

Üniversiteler pandemiye karşı ekonomide iyileşme ve yeniden büyümeyi nasıl destekleyebilir?

Üniversiteler, pandemiye karşı ekonomide iyileşme ve yeniden büyümeyi nasıl destekleyebilir? Küresel pandeminin dünyadaki iş piyasasını altüst ettiği bir gerçek. Sadece Avustralya’da, Mart ayından bu yana işini kaybeden kişi sayısı 835 bin. Kovid-19, bundan sonra toplumlar ve ekonomilerinde gerçekleşecek pek çok değişikliğin habercisi gibi gözüküyor.

Sydney Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Attila Brungs, dünyadaki üniversitelerin de pandemi ile birlikte eğitim modellerini denediklerine dikkat çekiyor.

Üniversiteler, kısa kurslar, kişiselleştirilmiş girişim ve liderlik eğitimleri gibi programlar uyguluyorlar. Bu programlarla, endüstriyle ortaklık kurarak, iş gücünün yeniden eğitilerek yeniden işe sokulması veya yeni iş sahalarının yaratılması gibi planlar uyguluyorlar.

'MEZUNLARI SADECE İŞE GİRMEYE HAZIRLAMAMALIYIZ'

Sydney Teknoloji Üniversitesi’nin de bu değişimler doğrultusunda kendisini yenilediğini belirten Brungs, üniversitenin 2027 hedeflerinde geleceğin kariyerlerinin merkez alındığını belirtiyor. Brungs, mezunları sadece işe girmeye hazırlamak yerine, kendi eğitim ve öğretim başarılarını oluşturduklarını, endüstriyle yakın ilişkiler kurarak öğrencileri hem kariyerleri hem de hayat boyu sürecek öğrenimleri için hazırladıklarını söylüyor.

Bu senaryoda öğrencilerin yeteneklerini yeniden şekillendirmek, artırmak ve insanları yeniden eğitmek için üniversitelere büyük görev düştüğünü belirten Brungs, aksi takdirde geleceğin mezunlarının girişimcilikten uzak kalacağının altını çiziyor.

Brungs, şöyle diyor:  “Bunun için temel faktörlerden birisi ise, önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanacağı tahmin edilen üstün teknoloji öğretimi ve bilgi üretimi. Kovid-19, bize çoktan uzmanlığın ve araştırmaların ne kadar önemli olduğunu ve keşiflerin iyileşmedeki rolünü gösterdi bile.” Brungs, bu durumun sadece sektörün yeniden canlanacağına değil, hem ekonomilerin de mevcut durgunluklarından çıkmalarına, hem de geleceğin mesleklerine hazırlanmamıza da yardımcı olacağına inanıyor.

 

Petek SAMATYALI

pervinkaplan.com editörü

16-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş