Arama sonuçları

Yargıdan özel okul kararı: Zincir okullarda fiyat farklılığı

Yargıdan özel okul kararı: Zincir okullarda fiyat farklılığı

Velilere fahiş fatura çıkaran özel okullar için emsal karar geldi. Aynı okulun şubeleri arasındaki kitap parası farkı yargıya taşındı. Veliye para iadesi yapılması kararı verildi.

Takvim’de yer alan habere göre, özel okulların eğitim ücretleri kadar velilere çıkardıkları ek faturalar da gündeme oturuyor. Ara sınıfların eğitim ücretlerindeki zam sınırını kimi okullar yemek, kitap ve kıyafet gibi ek kalemlerde yaptığı artışlarla aşıyor. Hatta istenen ek ücretler aynı okul zinciri içinde de farklılık gösterebiliyor. İşte bu farklılığa yargı 'Dur' dedi.

KİTAP FİYATLARI YARGIYA TAŞINDI

Antalya'da Ayşen Yalman, oğlunun kitap fiyatlarını yargıya taşıdı. Okulun kayıt işlemini tamamlamak için 11 bin 850 lira kitap ücreti talep ettiğini, kitapların aynı koleje ait başka illerdeki okullarda 8 bin 450 liraya satıldığını belirten Yalman, konuyu hakem heyetine taşıdı. Hakem heyeti, Yalman'ı haklı bularak, 3 bin 400 lira farkın okul tarafından geri ödenmesine karar verdi. Özel okul yönetimi karara itiraz ederken, Antalya 4'üncü Tüketici Mahkemesi de Yalman'ı haklı buldu.

12-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş