Arama sonuçları

Yeni müfredat: Veliler eylemde, çocukları okula göndermeyecekler

Yeni müfredat: Veliler eylemde, çocukları okula göndermeyecekler

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla tanıtılan yeni müfredata tepkiler çığ gibi büyüyor. Müfredatı kabul etmeyen veliler boykot başlattı. Ortak karar alan veliler bugün çocuklarını okula göndermeyecek.

Karar'da yer alan habere göre, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla tanıtılan yeni müfredata gelen tepkiler devam ediyor. Müfredatın geri çekilmesini isteyen Müfredatı Geri Çekin Platformu, tepki olarak öğrencilerin okula gönderilmeyeceğini duyurdu.

1 HAZİRAN’DA ÇOCUKLAR OKULA GÖNDERİLMEYECEK

Müfredatı Geri Çekin Platformu, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla tanıtılan yeni müfredatın geri çekilmesi için 11 Haziran'da çocukların okula gönderilmeyeceğini duyurdu. Platform, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) de aralarında bulunduğu birçok kurumun desteğiyle oluşturuldu.

Platformdan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Bizler, çocuklarımızın haklarına, emeklerine ve geleceğine sahip çıkmak, bu müfredat değişikliğinin geri alınması talebimizi daha güçlü ifade etmek için çocuklarımızı 11 Haziran 2024 tarihinde okula göndermeyeceğiz. Bakanlığın önünden ve kent meydanlarından ‘Uyarıyoruz, bilim dışı müfredatı reddediyoruz, geri çekin’ çağrısında bulunacağız.”

Platform, yeni müfredatın anayasa ve laikliğe aykırı olduğunu savunarak, okulların yaz tatiline gireceği 14 Haziran'da Milli Eğitim Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

10-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş