Arama sonuçları

Yine öğrenci intiharı: Bu kez Hacettepe yurdunda Tıp Fakültesi öğrencisi intihar etti

Yine öğrenci intiharı: Bu kez Hacettepe yurdunda Tıp Fakültesi öğrencisi intihar etti

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan bir öğrenci, yurt odasında yaşamını yitirmiş halde bulundu. Öğrencinin intihar ettiği iddia edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Üniversitenin sosyal medyadan yaptığı açıklamada "İlk tespitlere göre hayatına son verdiği değerlendirilen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dönem 4 öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan hayatını kaybetmiştir" denildi.

BirGün’de yer alan habere göre, Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan bir genç, yurt odasında yaşamını yitirmiş halde bulundu. Öğrencinin intihar ettiği iddia edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ODASINA GİRİLİNCE

Bir süredir kendisine ulaşılamayan öğrenci İzzah Elif Zamir Khan'ın ailesi tarafından yurdun arandığı ve yurt görevlilerinin öğrencinin odasına girdiğinde öğrencinin cansız bedeniyle karşılaştığı bildirildi. 

Öğrencinin ölüm nedenine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Hacettepe Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu belirten İzzah Elif Zamir Khan'ın Sıhhiye Öğrenci Evleri olarak bilinen Hacettepe Öğrenci Yurdu'nda kaldığı belirtildi. 

Yaşamını yitiren öğrencinin naaşının otopsi için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu’na kaldırıldığı bildirildi.

Öte yandan Hacettepe Dayanışma Ağı, "Bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz" çağrısıyla 22.30'da yurt önünde toplanmaya çağırdı.

HACETTEPE ÜNÜVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA 

Hacettepe Üniversitesi, sosyal medyadan açıklama yaptı. Açıklamada öğrencinin intihar ettiği yönünde tespitler bulunduğu bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlk tespitlere göre hayatına son verdiği değerlendirilen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dönem 4 öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan hayatını kaybetmiştir. Sevgili öğrencimize Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, sevdiklerine ve Hacettepe Ailesine baş sağlığı diliyoruz. Yaşanan talihsiz olaya iliskin adli ve idari soruşturmaya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü"

DÖRDÜNCÜ İNTİHAR

Yaklaşık 10 gündür Türkiye'nin gündeminde öğrenci intiharları yer alıyor. Eskişehir’de geçen hafta Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı bir yurtta kalan üniversite öğrencisinin intihar etmesinin ardından, yine KYK yurdunda kalan Eskişehir Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi S.N.R.’nin intihar etmiş ve intiharlar TBMM gündemine taşınmıştı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin içinde bulundukları ekonomik sorunların araştırılması amacıyla Meclis araştırma önergesi vermişti. Bu olaydan sonra Çanakkale’de bir öğrenci daha intihar ettkişti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi Samet Taş, dün gece kaldığı yurtta yaşamına son vermişti. Ailesine bir not bırakan gencin hem okuyup hem çalıştığı, dün gece de işten geldikten sonra intihar ettiği öğrenilmişti.

31-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş