Arama sonuçları

20 bin öğretmen 'Boşuna mı atandık?' diyor

20 bin öğretmen 'Boşuna mı atandık?' diyor

20 bin öğretmen 'Boşuna mı atandık?' diyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 18 Mart tarihinde 20 bin öğretmenin ataması yapıldı. Aradan geçen yaklaşık 1.5 aylık sürede Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkmadığı için öğretmenler resmi olarak görevlerine başlayamadı. Bu süre içerisinde çalıştıkları işyerlerinden de çıkan öğretmenler, özlük hakları ve maaşları ödenmediği için ekonomik sıkıntıya girdi.

20 BİN ÖĞRETMEN 'BOŞUNA MI ATANDIK?' DİYOR

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre atanan ancak göreve başlatılmayan 20 bin öğretmen mağdur olduklarını söylüyor. Öğretmenler 'Boşuna mı atandık?' diyor.

Türkçe öğretmeni C.G. 18 Mart’taki atamayla öğretmen olmaya hak kazandığını belirterek, şöyle diyor:

Atanmamız ‘istihdamın durmadığına’ kanıt olarak müjdelendi. Oysa biz istihdam edilmedik. Kılavuzda yazan ‘atama sonucunu takiben 15 gün içinde belgeler teslim edilmelidir’ ifadesine rağmen bekletiliyoruz. Hiçbir sosyal güvencemiz yok ve geçinemiyoruz. Okulların tatil olduğunu söylüyorlar oysa biz uzaktan eğitime dahil edilebiliriz. Ne zaman biteceği belli olmayan bu sürecin kurbanı biz olmamalıyız.”

ATANDIK, AMA İŞSİZ DURUMDAYIZ

 

Sınıf öğretmeni D.Y. de  şunları dile getiriyor: “Mevzuatın aksine atamamızın yapıldığı günden 15 gün geçmesine rağmen kararnamelerimiz gönderilmedi. Özlük haklarımız, sigortamız, maaşımız yani kısaca öğretmen olduğumuza dair hiçbir şey yok elimizde. Atandığım için işimden de çıktım. Benim gibi birçok arkadaşım var. Atanmışız ama işsiziz. Kiramızı, faturalarımızı nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz. Bakanlık bize okullar açılana kadar bekleyin diyor. Kararnamelerimizin bir an önce elektronik ortamda verilmesini ve uzaktan eğitim sürecine dahil edilmeyi istiyoruz.”

 

 

28-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş