Arama sonuçları

3 haftalık tatil başladı, karneler e-okulda

3 haftalık tatil başladı, karneler e-okulda

3 haftalık tatil başladı, karneler e-okulda. 18 milyon öğrenci için 3 hafta sürecek yarıyıl tatili tatili başladı. İlkokul ve ortaokul öğrencileri karnelerini dijital olarak aldı. Karne notları e-okul sistemine yüklendi. Öğrenci ve veliler birinci dönem notlarını e-okul üzerinden görebiliyor. 31 Ağustos 2020 tarihinde “uzaktan” başlayan 2020-2021 öğretim yılında birinci dönem de uzaktan son buldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında öğrencilerin birinci dönem karnelerini uzaktan almalarına karar verdi. Yapılan yönetmelik değişikliği ile 4 sınıf ile ortaokul öğrencilerinin 100 puan üzerinden verilen karne notları için yapılan yüz yüze sınavlar geçerli olmadı, bunun yerine dönem sonu puanları derse katılım ve performans üzerinden verildi. İlkokul 1, 2 ve 3. sınıflara, "iyi", "çok iyi" ve "geliştirilebilir" şeklinde karne notları verilirken, ortaöğretim öğrencileri birinci dönem karnelerini almadı.

LİSELİLER İLK KEZ KARNE ALMADI

Liselilerin ilk dönem yılsonu başarı puanları, ikinci dönemin başlayacağı 15 Şubat’ta yapılacak yüz yüze sınavlardan sonra hazırlanacak.

İki haftalık sömestr tatili ise nisan ayında yapılacak ara tatilin eklenmesiyle 3 hafta olacak. Böylece 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi, 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

SINAVA HAZIRLIK KURSLARINDA YÜZ YÜZE EĞİTİM

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler ile mezunlar sınava hazırlık kurslarında yüz yüze eğitime yarın başlayacak. Bu kurslar devlet okullarında, özel okullarda ve özel öğretim kurslarında 22 Ocak’ta başlayacak.  

22-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş