Arama sonuçları

71 rektör 0 atıf aldı, Prof. Dr. Buğra tek başına 5776

71 rektör 0 atıf aldı, Prof. Dr. Buğra tek başına 5776

'Ayşe Buğra'nın aldığı uluslararası atıf sayısı 5776, iktidarın atadığı 71 rektörün ise 0.' Cumhuriyet'in haberine göre, CHP'li Yunus Emre, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ayşe Buğra'nın, Erdoğan tarafından 'provokatörlük' ile suçlanmasını eleştirdi.

"Avrupa Konseyi'nin raporlarında çok gündeme getirilen konu Osman Kavala" diyen Emre, şöyle dedi:

71 REKTÖR 0 ATIF ALIYOR, PROF. DR. BUĞRA TEK BAŞINA 5776

"Bu hafta mahkemesi varken, ne yazık ki geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanı bir konuşma yaparak aslında cumhurbaşkanlığı makamının, Türkiye'nin birliğini temsil etme görevinin çok dışında bir açıklama yaptı. 'Bu ülkede Soros'un adeta temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde Boğaziçi'nde provokatörlerin içinde yer alan bir kadındır' dedi. Bu Türkiye için gerçekten bir utanç manzarası. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bahsettiği Sayın Ayşe Buğra'yı yakından tanırım. Kendisinin öğrencisi oldum, dünya çapında bir bilim insanıdır.

2015 yılında Dünya Bilimler Akademisi'nin sosyal bilimler ödülünü almış bir insan. Buraya gelmeden önce baktım, uluslararası bilim atıf endekslerinde 5776 atıf alan bir akademisyenden bahsediyoruz. Sizin atadığınız 71 rektörün atıf sayısı 0. Türkiye'de üniversiteleri bu hale getirdiniz. Ve ülkede sosyal politika alanına emekler vermiş, dünya çapında isim yapmış bir öğretim üyesi ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamalarını bizim mesleğimize de, öğretim üyeliği mesleğine de bir saldırı olarak değerlendiriyorum."

'KAVGA EDEREK DEVAM EDEMEYİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği Prof. Dr. Buğra, katıldığı canlı yayında da Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın, “Osman Kavala denilen, adeta Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” şeklindeki sözlerini değerlendiren Buğra, şöyle dedi:

“Provokasyon çok ağır bir ifade. İnsanları tanımamayı, öğrencileri tanımamayı gösteriyor. Boğaziçi öğrencisi çok akıllı, çalışkan, ne yaptığını bilerek oraya gelmiş ve üniversitesini çok önemseyen bir öğrenci. Haksızlık yapılıyor” dedi. Buğra, “Devamlı kavga ederek, kurumlara saldırarak, kurumlar yıpratılarak devam edemeyiz. Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet.”

Öte yandan Buğra’ya destek vermek amacıyla 140 iktisatçı tarafından yayınlanan ortak açıklamada “Ayşe Buğra, sizinle meslektaş olmaktan onur ve kıvanç duyuyoruz” denildi. İmzacılar Erinç Yeldan, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Bilsay Kuruç ve Prof. Dr. Daron Acemoğlu gibi isimler yer aldı.

12-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş