Arama sonuçları

Bakan Özer'in hedefi 5 gün yüz yüze eğitim yapmak

Bakan Özer'in hedefi 5 gün yüz yüze eğitim yapmak

Türkiye, koronavirüs salgını süresince OECD ülkeleri arasında okullarını en uzun kapalı tutan ikinci ülke oldu. Öğrenciler, 1.5 yılın büyük bölümünü uzaktan geçirdi. 2021-2022 öğretim yılı ise 6 Eylül’de başlayacak. Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Mahmut Özer’in ilk açıklaması ise “Artık okulları kapalı tutma lüksümüz yok, yüz yüze eğitime geçilmesi ilk önceliğim” olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yYüz yüze eğitim ile ilgili kararın 16 Ağustos’ta yapılacak kabine toplantısında alınacağını açıklamıştı.

6 Eylül’de yeni öğretim yılı başlayacak ama peki nasıl başlayacak? Yüz yüze mi yoksa geçen yıl olduğu gibi uzaktan mı? Velilerin de öğrencilerin de eğitimcilerinin de yanıtını merak ettikleri soru bu.

HEDEF 5 GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yüz yüze eğitim için hazırlıklarını sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kendisi ile görüşen milletvekillerine okulların zamanında açılması konusunda kararlı olduklarını ve bunun için Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini mesajı verdi. Sabah’ın haberine göre bakanlığın hedefi okul öncesi, ilköğretim ve liselerde tam zamanlı 5 gün yüz yüze eğitim.

Şu anda hibrit model seçenekler arasında bulunmuyor. Ancak delta varyantı nedeniyle vaka sayılarının çok tırmanması halinde böyle seçeneğin tekrar gündeme gelmesi olasılığı da tamamen ortadan kalkmış değil.

OKULLAR HAZIRLANIYOR

Normal eğitim nedeniyle okullarda alınması gereken önlemler de üzerinde de tek tek duruluyor. Havalandırmalar, teneffüslerin nasıl olacağı, öğrencilerin temasının nasıl daha aza indirileceği, PCR testleri, servisler ve aşılar ile ilgili detaylı çalışmalar yapılıyor.

ÜNİVERSİTELERDE DE YÜZ YÜZE EĞİTİM HAZIRLIĞI

Bilim Kurulu'nun çalışmalarına paralel olarak YÖK'ün de üniversitelerin açılması için gerekli çalışmaları yaptığı bildirildi. Bu kapsamda öncelikli olarak üniversite yurtlarının karantina amaçlı kullanılmasına son verilecek. Bunun için de yurtların 3 Eylül’e kadar boşaltılması yönünde yazı gitti. Öğrencilerin okul kampuslarına ve yurtlara aşı karnesi ya da 48 saatlik PCR testi ile alınması gündemde.

14-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş