Arama sonuçları

Bilgi ‘LOOP’ ile dönüşecek

Bilgi ‘LOOP’ ile dönüşecek

Bilgi ‘LOOP’ ile dönüşecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi, yeni bir öğrenme platformu olarak tasarlanan “LOOP”u (Learn on Organisations and People) hayata geçirdi. Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Ecmel Ayral, LOOP’un bir performans platformu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

 “LOOP küresel bir marka yaratma hedefiyle, bünyesinde çok çeşitli programla hayata geçirildi. Bu programlar kurumlara, bireylere ve örgütlerin gelişimine katkı sağlayacak. Günümüzde profesyonellerin sahip olduğu becerilerin öneminin azaldığı ve yetkinliklerin öneminin arttığını görüyoruz. Biz LOOP ile yetkinliklerin artmasına odaklanıyoruz, uzun vadede fark yaratacağın yetkinlikler olduğuna inanıyoruz. LOOP ile standart bir eğitim sunmaktan ziyade kurumların ve bireylerin ihtiyaç ve arzularına yönelik programlar hazırlayacağız.” 

BİLGİ ‘LOOP’ İLE DÖNÜŞECEK

Etkinlikte iş birliği yapılan eğitim kurumlarının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla “Kurumlar ve Yetenekler Birlikte Gelişirken Paneli” düzenlendi. Enocta CEO’su Ahmet Hançer, LOOP’ta verilen eğitimlerin dünyaya açılacak nitelikte olacağının altını çizerek, şöyle dedi:

 “Amerika’da kurumların insan gelişimi için harcadığı para kişi başına 1200 Dolar. Türkiye’de yüzde 70 civarı yetenek açığı olmasına rağmen kişi başı 450 TL harcanıyor. LOOP sayesinde bilginin akredite olmasını sağlayacağız.” 

Yetenek açığı kadar mevcut yeteneklerin kaybının da söz konusu olduğunu belirten S360 Kurucusu Kerem Okumuş, da şunları kaydetti: “On yıllık strateji ve vizyon ortaya koysanız bile lider eksikliği dikkat çekiyor. Fayda odağında bir işletme modelinin gelişimini sağlamak açısından genç ve tutkulu liderlere ihtiyaç var. LOOP bu açığı kapatacaktır.” 

Franklin Covey Genel Müdürü Selda Bağlan, uygulama alanında akademik bilgilere ihtiyaç duyulduğunu ve bu bilgilerin de yalnızca yüksek lisans programlarıyla değil, hibrit eğitimlerle mümkün olduğunun altını çizdi. Üç Renk Danışmanlık Kurucusu Esra Odabaşıda “Şirket ihtiyaçlarını ortaya koymak ve ülkenin fotoğrafını çekmek amacındayız. Eğitim kurumları olarak rekabeti bir kenara bırakarak güçlerimizi birleştirme kararı aldık” dedi. Eğitmen Panda Kurucu Ortağı Emre Keskinise tekdüze eğitim modelinin verimsiz olduğunu söyleyerek, şöyle dedi: “Kurumsal yapı yeniden şekillenmeli. Bunu geleneksel eğitim modelleriyle başarmak imkânsız. LOOP platformu sayesinde daha büyük bir değer üretip, sistemi birlikte değiştirebileceğiz.” 

03-10-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş