Arama sonuçları

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Engellinin eğitimine bile yeteri kadar kaynak ayıramayan bir iktidar var

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Engellinin eğitimine bile yeteri kadar kaynak ayıramayan bir iktidar var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirirken, "Engellinin eğitimine bile yeteri kadar kaynak ayıramayan bir iktidar var" dedi.

Kamuda boş binlerce engelli kadrosu varken ve çok sayıda engelli işsizken, atama yapılmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Allah nasip eder iktidar olursak göreceksiniz o kadroları bütün engellilere hakkaniyetle adalet ölçüsü içinde teslim edeceğiz. Onlar da çalışacak, üretecek, alın teri dökecek, evlerine helal ekmek götürecek. Ne zaman? Bizim iktidarımızda, Millet'in iktidarında."

Kılıçdaroğlu, özel eğitim kurumlarının engellilere hizmet verdiğini kaydederek bu kurumlara 2006 yılında engelli başına bir asgari ücret tutarı ödeme yapılırken bugün bu tutarın asgari ücretin yüzde 20'sine kadar indiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Dün bir tebliğ yayımlandı, yüzde 35 zam yapmışlar ücretlere. Asgari ücret yüzde 50 arttı, elektrik fiyatları yüzde 127, mazot yüzde 50 arttı. Bu insanlar nasıl yapacaklar bu eğitimi? Engellinin eğitimine bile yeteri kadar kaynak ayıramayan bir iktidar var. Bütün engelli anne babalara sesleniyorum, bizim iktidarımızda görecekseniz bütün engelliler okullarında rahat, huzur içinde eğitim alacaklar, devlet her türlü desteği yapacak onlara. O çocuklar mezun olduklarında da inşallah işleri hazır olacak ve çalışacaklar."

10 Ocak'ın zirai eğitimin başlangıcının 176. yılı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bu bağlamda atama bekleyen ziraatçılarla görüştüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ziraatçılar da bana geldiler. 'Siz dillendirirseniz beyefendi duyabilir. O, sizi dikkatle dinliyor.' dediler. Dikkatle dinleyecek tabii, çünkü doğruları sadece ben ona söylüyorum. Başka kimse doğruları söylemiyor ona" dedi.

"KPSS GEÇERLİLİK SÜRESİNİN DOLMASINA 6 AY KALMASINA RAĞMEN ATAMA YAPILMADI"

Ziraatçılar için 2 yılda bir KPSS yapıldığını ve geçerlilik süresinin dolmasına 6 ay kalmasına rağmen atama yapılmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarım Bakanı'na bakmak lazım. Tarım Bakanı'nın bunları atama kapasitesi, bilgisi, becerisi, gücü var mı? Bunların hiç birisi yok. Büyük ihtimalle Tarım Bakanı, 'Pazarda limon satın. Siz bir de mühendissiniz, Ziraat Fakültesini bitirdiniz. Limon satın, tarım işiyle uğraşın.' diyecektir. 'Devlette çalışmak bir kızıl elmadır.' diyor. Doğru, ayrıcalıklı bir iş olabilir. Sınava girdi, KPSS'yi yapan devlet, başarılı olan mezun ziraat mühendisi var. Bunları istihdam et. 'Hayır istihdam etmeyeceğim' diyor. Benim onlara, Tarım Bakanı'na tavsiyem, bir yerde mutlaka toprağı eşelesinler. Beyefendi eşelemekten çok memnunsa, git sen eşele. O kişi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Toprakla da ağaçla da bitkiyle de hayatın her alanıyla da uğraşır. Senin görevin ona istihdam olanağını sağlamaktır, onunla dalga geçmek değil."

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarlarında, atama bekleyen ziraat mühendisi ve teknisyenlerinin, kırsal bölgelerde istihdam edileceklerini ve bu meslek grubuna her türlü imkanı sunacaklarını söyledi.

11-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş