Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Stajyer öğrenci sayısını 150 bine çıkartıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Stajyer öğrenci sayısını 150 bine çıkartıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularını bugün itibarıyla açıyoruz. Ayrıca yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz" dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan "e-İnsan" programının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, kamunun personel alımları konusunda e-Devlet'e entegre, yenilikçi bir sistem olan Kariyer Kapısı platformunun geçen yıl hizmete sunulduğunu anımsattı.

Başvurudan yerleştirmeye kadar tüm süreçlerin dijital ortamda yürüdüğü bu sistemin etkinliğinin giderek arttığını vurgulayan Erdoğan, platforma bugüne kadar 100'ü aşkın kamu kurumunun entegre olduğunu, 3 milyon başvuru yapıldığını ve açılan 2 bin 130 pozisyonla ilgili işlemlerin başarıyla yürütüldüğünü belirtti.

Erdoğan, kamudaki görevde yükselme ve terfi işlemlerinin de Kariyer Kapısı üzerinden yapılmaya başlandığını söyledi.

Kamu çalışanlarının gelişiminin üzerinde önemle durdukları bir husus olduğuna dikkati çeken Erdoğan, merkez taşra ve yurt dışı teşkilatlarındaki tüm kamu görevlilerinin zaman ve mekan bağımlılığı olmadan dijital platformlar üzerinden eğitim almasını sağlayacak bir sistemi de hayata geçirdiklerini bildirdi.

Erdoğan, "Uzaktan Eğitim Kapısı dediğimiz bu hizmetten, binin üzerinde kurumumuza ve 659 yerel yönetimimize bağlı 3,8 milyonu aşkın kamu personelimiz istifade etmiştir. Bünyesinde 30 bini aşkın eğitim materyalinin yer aldığı bu platformdan, kamu çalışanlarının yarısının hizmet alabilmesini sağladık" diye konuştu.

"HİZMETLERİN ÜLKEMİZE SAĞLADIĞI KATMA DEĞER 20 MİLYAR LİRA"

Yapılan eğitim ihtiyaç analizinden çıkan sonuçlar ışığında, bu sistemi bir üst seviyeye yükseltmenin hazırlıklarını yaptıklarını belirten Erdoğan, Uzaktan Eğitim Kapısı başta olmak üzere faaliyete geçirilen platformların 2 yıldaki ziyaretçi adedinin 400 milyonu geçtiği bilgisini paylaştı.

Bunun nereden nereye gelindiğini göstermesi bakımından önemli olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bu hizmetlerin ülkemize sağladığı katma değer 20 milyar lira, karbon emisyonu salınımına faydası yılda 136 bin ton olarak hesaplanmaktadır. Tabii bu anlattıklarımız, geçmişte yaptıkları sınavların kağıtlarını koydukları çuvalların ağzını bile açmadan kamuya personel yerleştiren, halen yüzdelik oranlarla ittifak ortaklarına personel taksimatı yapan zihniyetin aklının alamayacağı devrimlerdir." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN İNSAN KAYNAKLARI ENVANTERİNİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Önümüzdeki yıl Ulusal Staj Programı'mızdaki stajyer öğrenci sayısını 150 bine çıkartıyoruz. Staj sürelerinin de öğrenci ve kurum arasındaki karşılıklı rızaya bağlı olarak 3 aya kadar uzatılabilmesini sağlıyoruz. Özel sektörden beklentimiz, 150 bin öğrenciye benzer şartlarda staj imkanı vererek toplamda bu sayıyı 300 bine ulaştırmamıza destek vermeleridir. El ele vereceğiz, dayanışma içerisinde olacağız ve sıçramamızı bir anda gerçekleştireceğiz.

Bu vesileyle gençlerimize bir de müjde vermek istiyorum. Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularını bugün itibarıyla açıyoruz. Ayrıca yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. İlave olarak, staj sonrası öğrencilerimizin yarı zamanlı çalışmaya devam edebilmelerini temin amacıyla geliştirdiğimiz Yetenek Yönetim Modelini de yaygınlaştırıyoruz. Hem kamu hem özel sektör tarafının uzun zamandır beklediğini bildiğimiz Türkiye'nin insan kaynakları envanterinin hazırlıklarını tamamladık. Bir sonraki adım olarak kamu ve özel sektörün gelecekte ihtiyaç duyacağı beceri ve etkinlikteki insan kaynağının belirlenmesi amacıyla 2023-2027 Stratejik İnsan Kaynağı planlamasının çalışmalarına başladık. Amacımız, Türkiye'nin 2053'e kadar ihtiyaç duyacağı insan kaynağını yetiştirmemizin önünü açacak kapsamlı bir planlamayı tüm tarafların katılımıyla gerçekleştirmektir."

18-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş