Arama sonuçları

Harita ve Geometrik Mühendiklerini tercih edenlere 3.500 TL burs

Harita ve Geometrik Mühendiklerini tercih edenlere 3.500 TL burs

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) arasında Harita ve Geomatik Mühendisliği öğrencilerine burs ve istihdam desteği verilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

YÖK Başkanlığında düzenlenen imza törenine, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve HKMO Başkanı Ali İpek katıldı.

Özvar, sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek mezunların yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların üretilmesi kapsamında, Türkiye'nin iktisadi kalkınmasında öncülük yapan sektörlerle iş birliğine önem verdiklerini söyledi.

İŞBİRLİKLERİ SÜRECEK

İstihdam ve ihracatta önemli paya sahip maden, petrol ve tekstil sektörünün temsilcileriyle protokoller yaptıklarını hatırlatan Özvar, bunun devamı olarak haritacılık sektörüne yönelik HKMO ile iş birliği yaptıklarını belirtti.

Özvar, mesleğin gerektirdiği temel yetkinliklere sahip mühendislerin yetiştirilmesinin önemine dikkati çekerek, protokolle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme programlarında daha yüksek başarı sırasına sahip aday öğrencilerin bu bölümü tercih etmesinin amaçlandığını kaydetti.

Protokol kapsamında, mezuniyet sonrasında öğrencilerin haritacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalarda ya da ilgili kamu kurumlarında istihdam edilmesinin sağlanacağını dile getiren Özvar, şöyle konuştu:

AYDA 3.500 TL BURS

"Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere YKS yerleştirme puan türündeki puanına göre alanında ülke geneli ilk 30 bin sıralaması içinde yer alan ve üniversitelerin Harita ve Geomatik Mühendisliği programlarından birine ilk dört sırada yerleşen öğrencilere net 3 bin 500 TL eğitim bursu verilecektir. Burslar her eğitim ve öğretim yılında 9 ay süresince öğrencilere verilecektir."

Öğrencilerin eğitim burslarından eğitim süreleri boyunca yararlanabilmeleri için her yıl genel not ortalamalarının 4 üzerinden, en az 2,8 olması şartının bulunduğunu anlatan Özvar, ayrıca protokol kapsamında öğrencilerin sektörel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla iş yeri eğitiminin artırılması ve staj eğitimlerinin geliştirilmesinin sağlanacağını aktardı.

UKRAYRA'DAKİ ÖĞRENCİLER

Ukrayna'daki üniversitelerde okuyan Türk öğrencilerin durumuna ilişkin de açıklama yapan Özvar, şunları kaydetti:

"Ukrayna'dan gelen öğrencilerimizin öğrenim bilgilerini beyan edecekleri bir internet sayfası tasarladık, öğrenim bilgilerini bizlerle paylaşmalarını istedik. Şu anda başvurular devam ediyor ve bugün itibarıyla 3 bine ulaşmış durumda. Yatay geçiş şartlarını karşılayamayan öğrencilerimiz de özel öğrenci statüsünde üniversitelere başvuruda bulunabilecekler."

"SON DERECE KRİTİK BİR MESLEK"

İpek ise Harita ve Geomatik Mühendisliği'nin önemine işaret ederek, şöyle dedi:

"Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması açısından, kamu yararı açısından, altyapı ve üstyapı tüm yaşam alanlarımızın tasarlanması, bütün kağıt üzerindeki projelerin hayata geçirilmesi açısından son derece kritik bir meslek" dedi.

11-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş