Arama sonuçları

‘Hayalimdeki Çin’e tepki yağdı

‘Hayalimdeki Çin’e tepki yağdı

Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı, Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği’nin desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) işbirliğiyle “Hayalimdeki Çin Resim Yarışması” düzenledi. Türkiye’deki lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya eğitim sendikaları tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yarışmayı şöyle eleştirdi: “Benim hayalimdeki Çin, insan hakları ihlallerinin son bulduğu, 21. yüzyılın soykırım utancının hesabının sorulduğu, zulüm altındaki soydaşlarımızın huzura kavuştuğu, Doğu Türkistan’ın hür ve müstakil bir devlet olarak tanındığı bir özlemdir!”

YARIŞMAYA LİSE ÖĞRENCİLERİ KATILABİLİYOR

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise MEB’in 2019’da da aynı yarışmayı düzenlediğini hatırlatarak şunları dile getirdi:

“Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, ağzına dolar insanın. Sussan acıtır, konuşsan kanatır. Ortaöğretim öğrencilerimize “Hayalimdeki Çin” resmi çizdirmeye çalışan MEB, Çin’den “Hayalimdeki Türkiye” resim yarışması istemiş midir? Doğu Türkistanlı sizce resmi nasıl çizer?”

MEB’in işbirliğiyle düzenlenen Hayalimdeki Çin Resim Yarışması’na lise öğrencileri katılabiliyor.

07-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş