Arama sonuçları

Hisar Okulları: Burslu okumak mümkün mü?

Hisar Okulları: Burslu okumak mümkün mü?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla öğrenci alan özel okullar arasında yer alan Hisar Okulları bu yıl kaç öğrenci alacak? Yüzdelik dilimi ve puanı nedir? Hangi öğrencilere burs veriyor?  Hangi uluslararası programları uyguluyor? Sorularımızı pervinkaplancom instagram yayınında konuğumuz Hisar Okulları Lise Müdürü Okan Uzelli yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:  

- 2021-2022 öğretim yılı için kontenjanınız nedir? Sınıflar kaç kişilik olacak

Hisar Eğitim Vakfı Hisar Anadolu Lisesi olarak LGS puanıyla öğrenci alan okullar arasındayız. Okulumuzda kayıtlar 30 Haziran - 14 Temmuz arasında olacak. 2 kez ön kayıt-kesin kayıttan sonra serbest kayıt dönemimiz var. Bu yıl karma olarak 30 öğrenci alacağız. Lisede sınıflarımız 22 kişilik. Taban puanımızı üstün başarı bursu için 458, liseye kabul için 440 (yüzde 1.5 diliminde) olarak belirledik. Geçen yıl serbest kayıt döneminde son giren öğrencimizin yüzdelik dilimi yüzde 3,5 olarak gerçekleşti.

HAZIRLIK SINIFI ZORUNLU MU?

-Hazırlık sınıfı zorunlu mu? Yeterlilik sınavıyla sınıf atlanabilir mi?

MEB yönetmeliğine göre, lisemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerimiz lise bölümüne devam etmeden önce İngilizce Yeterlilik Sınavı'na giriyorlar. Sınav, öğrencilerin İngilizce dilindeki yetkinliklerini değerlendirerek Hisar Lisesi’nde ihtiyaç duyacakları akademik üretkenlik becerilerine odaklanmayı amaçlamaktadır. Okulumuzun PREP (Hazırlık) Komitesi tarafından hazırlanan ve değerlendirilen bu sınav sonucunda İngilizce seviyesi yeterli olan öğrenciler, hazırlık sınıfından muaf tutularak, 9. sınıfa alınıyorlar. İngilizce anlamında desteklememiz gereken öğrencilerimiz Hazırlık Programına devam ediyor.  Öğrenciler bu program sayesinde lisemizden, üniversite seviyesinde İngilizce derslerimizi alabiliyor, başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz uluslararası konferanslarda sunum yapabilen bir seviyeye geliyor.

ARA SINIFA ÖĞRENCİ ALINIYOR MU?

-Ara sınıfa öğrenci alıyor musunuz? Koşulları nedir?

Hisar Lisesinde ara sınıflardan 10. ve 11. Sınıflara kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilmektedir. Ara sınıflara aday öğrenciler, Lise idaresi tarafından ilan edilen takvime göre ara sınıf sınavına katılırlar. Sınavı Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı ile İngilizce bölümlerinden oluşmaktadır. Akademik sınavlar öğrencinin bitirdiği seviyenin akademik kazanım ve becerilerini kapsamaktadır. İngilizce sınavının ise Okuma-Yazma-Dinleme-Konuşma bölümleri vardır. Aday öğrenciler son dönem karnesi, takdir- teşekkür belgesi veya onur belgesi, disiplin cezası almadığına dair ilgili idarenin yazısı, öğrenci kimlik belgesi, öğrenci fotoğrafını yazılı sınav ve görüşmeler öncesi kayıt işleri ofisine teslim ederler. Kayıt hakkı verilen aday öğrencilerin, sonuçların ilan edilmesini takiben Hisar Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından gerçekleştirilecek öğrenci tanıma görüşmesine de katılırlar. 

-İlköğretimden gelen öğrenciler doğrudan liseye geçebiliyor mu?

8. Sınıflarımız K12 bütünlüğünde doğrudan kendi lise bölümümüze devam edebiliyorlar. MEB yönetmeliğine göre, ortaokul mezunlarımız da lise bölümüne devam etmeden önce İngilizce Yeterlilik Sınavı'na giriyorlar.

HANGİ DERSLER İNGİLİZCE İŞLENİYOR?

-Haftada kaç saat İngilizce görülüyor, bu tüm sınıflarda aynı mı?

Lisede İngiliz Dili ve Edebiyatı dersleri yanında Fen, Matematik, AP derslerinin tamamı, yaratıcı yazarlık, liderlik ve yönetim, tasarım, mekatronik gibi seçmeli dersler de İngilizce olarak uygulanmaktadır. Hazırlık seviyesinde haftada 24 ders saat verilen İngilizce eğitimi, 21. yüzyılın vazgeçilmez temelleri olan liderlik ve işbirliği, bağımsız çalışma ve yaşam becerileriyle birlikte öğrenci merkezli bir öğrenim sunmaktadır. Diğer seviyelerde İngilizce eğitimi haftada 7 ile 5 saat arasında değişmektedir.

Okulun yabancı dil programı, Yazma Becerileri Merkezi tarafından da desteklenmektedir. Hisar’da her birey birer yazar olarak kabul edilir. Amacımız öğrencilerin yazma sürecinde kendine güvenmeleri, fikirlerini akıcı şekilde yazıya dökmeleri, yazma eylemini öğrenme ve eleştirel düşünmeyi besleyen bir eylem olarak benimsemeleridir. Öğrenciler bu merkezde sadece yazma becerilerini ilerletmekle kalmaz, aynı zamanda eğitmenlik sorumluluğunu üstlenerek akranlarına yol gösterme ve kendine güvenlerini geliştirme fırsatını elde eder.

SAYISAL DERSLER HANGİ DİLDE?

-Sayısal dersler İngilizce veriliyor mu?

Lisede İngiliz Dili ve Edebiyatı dersleri yanında Fen, Matematik ve bazı seçmeli dersler de İngilizce olarak uygulanmaktadır. Hisar Okulları, dijital çağın gerektirdiği becerilerin kazandırılması için STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitim modelinin yanı sıra, disiplinlerarası, çok disiplinli ve disiplinler ötesi yaklaşım içinde sanat ve tasarımın STEM ile bütünleştirilmesi gerektiğine inanarak STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) eğitim modelini de benimsemiştir. Öğrencilerimiz kendilerini her alanda iki dilde de ifade edecek şekilde yetişmektedir. Geçtiğimiz yıl uluslararası hakemli dergilerde öğrencilerimizin aldığı makale kabulleri ve gerçekleştirdikleri sunumlar bu alandaki pozitif çıktılarımıza güzel örnekler.  

Okulumuzda teknoloji ve inovasyon, eğitim sürecinin doğal bir parçası olarak yer almaktadır. Hedefimiz, öğrencilerimizin hızla gelişen teknolojiye kolaylıkla adapte olabilecek bilgi ve becerilere sahip, karşılaştığı problemlere farklı bakış açıları ile yenilikçi çözümler geliştirebilen, etkin ve üretken bireyler olarak mezun olmalarını sağlamak. Öğrencilerimizin, içinde bulunduğumuz dijital çağın gerektirdiği, Yaratıcılık ve Yenilikçilik, İletişim ve İşbirliği, Araştırma ve Eleştirel Düşünme, Problem Çözme ve Karar Verme, Algoritmik Düşünme ve Programlama, Dijital Vatandaşlık ve Farkındalık, Tasarım ve Üretim, Girişimcilik ve İnovasyon becerilerine ulaşmalarını hedeflemekteyiz. Bu kapsamda bu yıl yedinci kez düzenlediğimiz Kodlama Zirvesi’nde öğrencilerimiz uzaktan eğitimi bir avantaja çevirerek uluslararası okullardan da öğrenciler ağırlayarak onlara İngilizce eğitimler sundular. Hatta bu eğitimlerimizin ikisi Udemy platformunda ders olarak kabul edildi ve tüm dünyaya açık bir kaynak olarak yerini aldı.

İKİNCİ YABANCI DİLLER

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat veriliyor?

Lisede devam eden ikinci dil programlarımızda Fransızca, Almanca ve İspanyolca dil dersleri sunmaktayız. İkinci dil derslerimiz Hazırlık-9-10-11. Sınıflarda haftada 3 ders saati, 12. Sınıfta haftada 2 ders saati olarak sürdürülür. İkinci dil eğitiminde amaç,  öğrencilerimizin dilinin yapısına ve kelime hazinesine hakim olmalarını, kendilerini uygun biçimde ifade etmelerini, mevcut dil seviyelerini özgün bağlamlarda geliştirmelerini, ülke kültürünü tanımalarını ve Kültür Merkezleri tarafından uygulanan sertifika sınavlarında başarılı olmalarını sağlamaktır. Öğrencilerimiz Lise eğitimlerinin sonunda ülkemizde yetkili kurumlarca yürütülen Almanca için “Fit” ve Fransızca için “DELF” dil yeterlilik sınavlarına yönlendirilir ve A2+/B1 seviyelerine kadar ilerlerler.

UZAKTAN EĞİTİMDE NE YAPILDI?

-Uzaktan eğitim sürecinde dil öğrenme konusunda neler yaptınız? Uzaktan dil öğreniliyor mu?

Uzaktan eğitim dönemine sağlam bir teknolojik altyapı ile girdik. Bu dönemde değişen şartlara hızla adapte olabilmek için Bilişim Stratejileri Merkezi’mizi hayata geçirdik. Kendimize International Society for Technology in Education (ISTE)’yi rehber aldık ve bu ISTE tarafından belirlenen uluslararası eğitim teknolojileri standartları doğrultusunda öğrenci ve öğretmenlerin rollerini tanımladık. Ayrıca, stratejileri ve süreçleri belirlemek için Avrupa Birliği tarafından yayınlanmış olan Digital Education Action Plan 2021-2027’yi de referans aldık. Hyflex ders tasarım stratejilerimizi hayata geçirerek ders planlarını Okullar Açık “Yeni Normal”, Hibrit Eğitim Modeli, ve Uzaktan Eğitim modellerini yansıtacak şekilde yapılandırdık. Bu dönemde sadece dil derslerimizin değil, tüm derslerimizin çerçevesini,  ders işleme yöntemlerini ve ölçme değerlendirme süreçlerini yeni koşullara göre adapte ettik. Uzaktan eğitim dönemini geçen yıl ve önceki yılla karşılaştırdığımızda öğrenci başarılarının daha üst seviyeye çıktığını da gözlemledik. Öğrencinin merakını canlı tutmak ve seviyesine uygun yöntemlerle onları eğitim sürecinin aktif bir parçasını haline getirmek için yaptığımız çalışmaların sonuçları memnuniyet verici oldu. 

OKULDA ÖĞRETMEN SAYISI NEDİR?

-Okulda toplam öğretmen sayısı ve bunlar arasındaki yabancı öğretmen sayısı nedir?

46’sı yabancı, 236 kişilik akademik kadromuz mevcut. Her 6 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. Öğretmenlerimizin yüzde 54’ü çift dilli, yüzde 50’sinin yüksek lisans ve daha üstü derecesi var. Öğretmenlerimizin sürekli gelişimlerinin devam etmesi öğrencilere daha iyi bir eğitim sağlamaları için kritik önem taşıyor. Bu kapsamda geçen yıl Columbia Üniversitesi ile eğitim işbirliği anlaşması imzaladık. K-12 seviyesinde bir ilk uygulama olan işbirliği kapsamında akademik kadromuz iki yıl süreli bir eğitim sürecinden geçiyor. Öncelikli olarak İngilizce, Fen Bilimleri ve Matematik Bölümü öğretmenlerine yönelik başlayan eğitimler Ölçme Değerlendirme, “Meta Cognition (Üstbiliş)” ve Eleştirel Düşünce Becerisi konularına odaklandı. Buna ek olarak geçtiğimiz günlerde 18 öğretmenimiz MEF Üniversitesi Öğrenim Bilimleri Yüksek Lisans Programından mezun oldu.

-Lisede toplam kaç öğrenci var?

Bugün 2012/2021 akademik yılında 1486 öğrenciye sahip bir okuluz. K12 bütünlüğünde olmamız çok değerli bir vasfımız. 2007’den bu yana da CIS: Council of International Schools ve NEASC: New England Association of Schools and Colleges akreditasyonumuz var. 2018 yılında da yeniledik akreditasyonlarımızı.

AP PROGRAMI NEDİR?

-Lisede uygulanan uluslararası eğitim programlarından söz edebilir misiniz? AP programının avantajları nedir?

Hisar Okullarında College Board tarafından geliştirilen Advanced Placement Programı uygulanıyor. Uluslararası alanda tanınırlığı olan program öğrencilerimize daha lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve üniversite başvurularında bir adım öne çıkma imkanı veriyor. AP derslerinin çeşitliliğimizle ve AP sınavlarındaki başarılarımızla Türkiye’de ilk sıradayız. Okulumuzda sunulan AP dersleri öğrencinin ihtiyaç ve istekleri dikkate alınarak belirleniyor.

Öğrencilerimizi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) programının yanında, AP sınavlarında başarılı olmaları için AP Programımız ile destekliyoruz. Okulumuz aynı zamanda AP sınav merkezi ve öğrencilerimiz sınavlarına okulumuzda girme imkanına sahiptir. AP dersi alan öğrenciler yıl sonunda AP sınavlarına girerek üniversiteye daha çok hazır olduklarını gösterebiliyorlar.

DİL YETERLİLİK SERTİFİKASI VAR MI?

-Öğrenciler mezun olurken dil yeterlilik sertifikası alıyor mu?

Öğrencilere bir dil yeterlilik sertifikasını kolaylıkla alabilecekleri seviyede bir dil eğitimi veriyoruz ama doğrudan bir sertifika vermiyoruz. Okulumuzda eğitim alan lise öğrencilerinin dil seviyesi belirleyen sınavlardaki başarıları IELTS 9 üzerinden 7 ve 7,5 arasında değişkenlik göstermektedir.

MEZUNLARIN YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERE GİDİŞ ORANLARI

-Öğrencileriniz üniversite yerleşme oranlarına baktığımızda ağırlık yurtdışı mı? Hangi ülkelere gidiyorlar, hangi bölümleri okuyorlar? Geçen yıl mezun olan kaç öğrenci yurtdışına gitti?

Son beş yıldır bu oran yüzde 80 civarında gerçekleşiyor. Son 5 sene yurtdışı üniversitelere başvuran öğrencilerimizin en az %85’i, Brown, Yale, Columbia, Princeton gibi uluslararası kurumların sıralamalarına göre dünyanın en iyi 100 üniversitesinden kabul aldı. Türkiye’de okuyan öğrencilerimiz Mühendislik (%27), İktisadi ve İdari Bilimler (%32), Sanat ve Sosyal Bilimler (%31), Tıp ve Eczacılık (%4), Hukuk (%6) bölümlerini tercih ediyorlar.

YKS HAZIRLIK KURSU VAR MI?

-YKS hazırlık kursu bulunuyor mu?

Evet, 12.Sınıfta özel sınıfımız ve yurt içi üniversite sınıfına yönelik hazırlık programı uyguluyoruz. Ayrıca yurtdışı ve yurtiçi yerleştirme danışma hizmeti veriyoruz. Aileleri ve öğrencileri sistem, meslek/kariyer seçimi konusunda bilgilendiriyoruz ve yıl boyu deneme sınavları düzenliyoruz.

-Hem yurtiçi hem de yurtdışı için öğrencilere danışmanlık yapıyor musunuz?

Okulumuzda Hem Yurt İçi hem Yurt Dışı Üniversite Danışmanlık bölümlerimiz mevcut. Her iki bölümümüz de 9., 10. Sınıflardan başlayarak öğrencilerimizle çalışma süreçlerine başlarlar. Yurt İçi Üniversite Danışmanlık Bölümümüz, 10., 11. ve 12. Sınıf seviyelerinde, öğrencilere YKS (TYT-AYT) deneme sınavları uygular ve her öğrencinin sınav performansını gözlemleyerek gerekli stratejileri belirler. Çalışmalar kapsamında sınıf sunumları ve çalıştayların yanı sıra, bireysel öğrenci ve veli görüşmeleri yapılır.

Bölümümüzün Diğer Çalışma Başlıkları:

  • YKS (TYT-AYT) resmi sınav başvuruları
  • ÖSYM merkezi ile ilgili üniversite tercih ve yerleştirme işlemleri
  • Meslek gözlemleri, Yurtiçi Yaz Okulları
  • YKS (TYT-AYT) hazırlık süreci kapsamında bireysel strateji belirleme konularında danışmanlık
  • Yurtiçi üniversite gezileri
  • Yurtiçi Üniversiteler Fuarı ve Meslek Tanıtım Günü
  • YKS (TYT-AYT) Deneme Sınavları (10-11-12. Sınıflar)
  • Online YKS (TYT-AYT) Deneme Sınavları*
  • Online YKS (TYT-AYT) Takviye Dersleri*

Yurt Dışı Üniversite Danışmanlık Bölümümüz de 9. Sınıf seviyesinden itibaren, öğrenci ve velilerimizi yurtdışı üniversite süreci konusunda bilgilendirmek üzere çalışmalara başlar. Sınıf sunumları ve çalıştayların yanı sıra, bireysel öğrenci ve veli görüşmeleri yapılır. Aynı zamanda, öğrencilerimize kişisel ve geleceğe yönelik hedefleri doğrultusunda akademik, mesleki ve yaz okulu danışmanlığı sağlanır.

HANGİ ULUSLARARASI SINAVLAR YAPILIYOR?

Hisar Okulları’nda, ofisimiz tarafından koordine edilen çeşitli merkezi sınavlar uygulanmaktadır. Tüm 10. ve 11. Sınıf öğrencilerimiz, SAT sınavının hazırlığı niteliğindeki PSAT (Pre-Scholastic Aptitude Test) sınavına girmektedirler. Ayrıca, her yıl ilkbahar aylarında tüm lise öğrencilerimize açık olarak İngilizce yeterlilik sınavı IELTS’i (International English Language Testing System) uyguluyoruz. SAT test merkezi olan okulumuzda, yılda altı kez SAT sınavı da uygulanmaktadır.

International ACAC (Association for College Admission Counseling), NACAC (National Association for College Admission Counseling), ve CIS (Council of International Schools) kuruluşlarının üyesi olan Yurtdışı Danışmanlık Ofisi ekibimiz, akademik yıl boyunca çeşitli profesyonel gelişim programlarına ve üniversite ziyaretlerine katılmaktadır. Okul web sitemizde bulunan Mezun Başarıları sayfasından bağlantısında mezun başarılarına, yerleşme durumlarına ve farklı istatistiklere erişilebilir.

OKULDA SOSYAL YAŞAM

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi?

Bireylerin hayat başarısını akademik yetkinlikleri kadar toplumsal yaşama uyum becerileri belirliyor. Kişinin kendini ve sınırlarını tanıması farklı yönlerini keşfetmesi ile gerçekleşiyor. Bu keşif fırsatlarını erken yaşta elde eden gençler yüksek öğrenimdeki dallarını ve uzantısında mesleklerini seçerken daha gerçekçi kararlar veriyor. Biz de okulumuzun misyonu çerçevesinde öğrencilerimizin yaşlarına ve özelliklerine uygun ilgi alanlarında potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla pek çok kulüp, sosyal, kültürel ve spor etkinlikleri sunmaktayız.

Lisede, öğrencilerimiz istedikleri bir alanda kendi kulüplerini kurmaları konusunda teşvik edilir. Bir mentor öğretmen ile yürüttükleri kulüplerinde takım kurma, takım çalışması, planlama ve organizasyon becerileri geliştiği için lisemizde öğrenci kulüpleri çok önemsenmektedir. Öğrencilerimizin kendi projelerini geliştirdikleri bu kulüpler, onların üniversite hayatlarına ilişkin yönelimlerini belirlemeleri için önemlidir. Lisede robotikten spor branşlarına, sinemadan sanat dallarına, fen bilimleri, çevre konularına uzanan 40’tan fazla kulübümüz var. Yeşil kampüs olarak çevre ile ilgili de çok çeşitli çalışmalar yürüttük ve uluslararası ödüller de aldık bu yıl. Özellikle permakültür ve Zehirsiz Ev çalışmaları öğrencilerin çok ilgisini çekiyor.

40 LİSE KULÜBÜ FAALİYETLERİNİ ONLİNE SÜRDÜRDÜ

Uzaktan eğitim döneminde Lise online kulüplerimiz okulun açıldığı ikinci hafta çalışmaya başladı ve 40 lise kulübümüz faaliyetlerini online olarak sürdürdü. Bu dönemde, yüz yüze eğitimde yürüttüğümüz bazı spor kulüplerimiz dışında tüm kulüplerimiz açılmış ve çalışmalarına başladı. Online süreçte açamadığımız spor kulüplerimiz ise evde egzersiz temelli alternatifleri ile öğrencilerimize sunuldu.

Okulumuzda kulüpler dışında da öğrencilerimizin kültür, sanat ve spor alanlarında gelişimlerini desteklemek üzere kampüsümüzde gerekli alanlar, olanaklar ve zaman yaratmaktayız. Hisar Okulları Kültür Merkezinde profesyonel sanatçıların yanında öğrencilerimizin performansları ve çalışmaları sergilenmektedir. 720 seyirci kapasiteli kapalı basketbol, voleybol, hentbol ve pek çok farklı branşta spor yapılmasına olanakları sağlayan bölümleri ile tam teşekküllü bir spor merkezimiz mevcut. Her yıl okulumuzda kendi öğrencilerimizin yanı sıra İstanbul’dan ve Türkiye’den farklı okullardan gençleri ağırladığımız Dostluk ve Spor Şenliğimizi düzenliyoruz.

HANGİ ÖĞRENCİLERE BURS VERİLİYOR?

-Burs koşulları nedir? Hangi öğrencilere burs veriliyor? İhtiyaç mı başarı bursu mu?

Hisar Ortaokulu son sınıfını bitiren öğrenciler arasından, 100’lük sisteme göre 5.- 8. sınıflardaki yıl sonu ağırlıklı not ortalamaları dikkate alınarak ilk %10 diliminde olan öğrencilere üstün başarı bursu verilir. 8. Sınıf Hisar öğrencilerine not ortalamaları üzerinden ve belirli branşlardaki gösterdikleri başarı nedeniyle verilen üstün başarı bursları öğrencinin 3 şartı yerine getirmesi koşuluyla lise hayatları boyunca devam eder:

  • Ders yılı sonu ağırlıklı not ortalamasının 100 üzerinden tüm lise eğitimi süresince her sene sonunda en az 90, veya sınıfının ilk %10 diliminde yer alması
  • Ders yılı sonu itibarıyla Şube Öğretmenler Kurulu Kararı olmaksızın bütün derslerden geçer not alması
  • Davranış notunu düşürecek Disiplin Kurulu yaptırım uygulaması almaması kaydıyla Hisar Lisesi’ndeki öğrenimi süresince Üstün Başarı Bursu almaya devam eder.

Ayrıca LGS puanına göre de belirli kontenjanda da üstün başarı bursu vermekteyiz. Üstün Başarı Bursu kazanabilmek için öğrencinin 5., 6., 7. ve 8. Sınıflarda davranış notunu düşürecek bir davranış değerlendirme kurulu yaptırım uygulaması almamış olması gerekir.

Bunların yanında ayrıca mali yardım desteği de verilmektedir.

NEDEN HİSAR OKULLARINI TERCİH ETMELİ?

-Neden Hisar Okullarını tercih etmeli? Sizi diğer okullardan ayıran nedir?

Hisar Okulları tek faaliyet alanı eğitim olan ve geçen yıl 50. Yaşını geride bırakan Hisar Eğitim Vakfı bünyesinde 1996 yılında kuruldu.  Bu yıl 25. Yılımızı kutluyoruz. Bu vesile ile bütünsel bir yaklaşımla, özgür ve esnek öğrenme ortamları sunan okulumuzda yürütülen pek çok çalışmayı “Açık Kaynak” başlığı altında toplayarak, sadece okulumuz öğrencilerine değil, tüm Türkiye’deki öğrencilerin ve ailelerin erişimine açtık. Açık Kaynak çalışmalarımız, bilimsel eğitimleri, rehberlik ve danışmanlık desteklerini, kültür ve sanat aktivitelerini kapsıyor. 25. yılda yüzümüzü geleceğe döndük, ülkemizi ve dünyamızı nasıl bir gelecek beklediğini ve hazırlanmak için neler yapılması gerektiğini ele aldık. Sene boyunca 3 farklı konuda düzenlediğimiz Hisar Konuşmaları ile alanında uzmanlar ve bilim insanlarıyla gelecek öngörülerinde bulunduk. Bu aktiviteler önümüzdeki eğitim döneminde de devam edecek. 

İlk günden bu yana okulumuzun başlıca amacı kendini sadece Türkiye’de değil, uluslararası seviyede kanıtlayabilecek bireyler yetiştirmek. Kurucumuz ve onursal başkanımız merhum Feyyaz Berker’in “Türk eğitim sistemine örnek olabilecek bir yapı oluşturma” vizyonunu bugün hayata geçirmiş olduğumuz için çok mutluyuz.

Bu yolda yetişen öğrencilerimiz ülke sorunlarının çözümüne ve toplumun gelişmesine de katkıda bulunmanın yanı sıra, çevre, barış, insan hakları gibi konularda dünya sorunlarına da büyük bir duyarlılık sergiliyor. Mezunlarımız bugün Türkiye’de ve dünyada pek çok farklı sektörde görev alıyor, aynı zamanda kendilerinden sonra gelen öğrencilere mentorluk yaparak onların da iş hayatına atılmasında bilgi birikimleriyle ve network’leriyle (ağlarıyla) destek oluyorlar.

KARAKTER GELİŞİMİNE DE ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Okulumuz öğrencilere gerçekten dünya standartlarında, hayata hazırlayan, nitelikli bir akademik program sunuyor. Sürekli profesyonel gelişim ile güçlenen akademik kadro - öğretmen niteliği ve niceliği, AP derslerinin zenginliği, öğrencilere akademik anlamda lisans - yüksek lisans düzeyinde dersler sunulması - Seçmeli derslerin çeşitliliği, okulumuzdaki akademik programı besleyen Yazma Merkezi, İnovasyon Merkezi, Bilişim Stratejileri Merkezi ve Kariyer Merkezi Hisar’ı eğitimde ayrıcalıklı bir yere yerleştiriyor.

Öğrencilerin akademik başarıları kadar onların karakter gelişimine de büyük özen gösteriyoruz Hisar Okulları’nda. Lise’de alınan altyapı öğrencinin üniversite eğitimindeki başarısının temelini oluşturur. Bugün bir dil bilmek dünyayı anlamaya yetmiyor. Öğrenilen dilde sadece anlamak yeterli değil, kişinin kendini yazılı ve sözlü olarak ustalıkla ifade etmesi gerekiyor. Biz de bu bilinçle öğrencilere ileri seviyede İngilizce ve ikinci bir yabancı dil öğrenme imkanı sunuyoruz. Eğitim programımızı uygularken onların gelişim çizgilerindeki bireysel farklılıkları dikkate alıyor ve gerekli durumlarda kapsamlı destek çalışmaları yürütüyoruz. Başarıya giden yolda aile - okul - öğrenci işbirliğine büyük önem veriyoruz, bu işbirliğini kolaylaştıracak şekilde yakın öğrenci takibi yapıyoruz ve detaylı bir geribildirim sistemi uyguluyoruz. Okulumuzun demokratik ve yeniliğe açık bir yönetim anlayışı vardır. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerle olan iletişimimizi sürekli kılarak onların gözlemleri ve yorumları doğrultusunda döngüsel bir gelişim modeli izliyoruz.

Hisar’a okul öncesinden başlayan öğrencilerimizin yanı sıra, Lise seviyesinde giriş yapan öğrencilerimizin de çok kısa sürede bu kültürün bir parçası olduğunu ve bu değerleri benimsediğini sevinçle gözlemliyoruz.

13-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş