Arama sonuçları

Karneler de 2 Temmuz’da mı verilecek?

Karneler de 2 Temmuz’da mı verilecek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un okulların 2 Temmuz’a kadar eğitim vermesine yönelik çalışmalar yaptıklarını açıklamasının ardından karnelerin ne zaman verileceğine dair oluşan soru işaretlerine açılık getirdi. 

CNN Türk’te soruları yanıtlayan Selçuk, karnelerin ne zaman ve nasıl verileceğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

KARNE TARİHİ NASIL DÜZENLENİYOR?

“Karnelerin belirli bir tarihi var. Örneğin lise veya ortaokul öğrencilerinin nisan sonunda notlarının tamamlanmasını bekleriz. Ondan sonra karneyle ilgili çalışmalar başlar. Liselerde daha karne vermedik. Bu duruma göre nasıl bir ihtiyaç doğarsa, şunu net söylemem lazım. 'Önceden bir şey söylüyoruz da bunu asla değiştirmiyoruz.' gibi bir durumumuz yok. Karnenin tarihini de ona göre düzenleriz. Duruma bir bakmamız lazım. Süreci izlememiz lazım. Vakalara ilişkin tabloda çok daha farklı bir durum ortaya çıkacak ve biz yeniden kararlarımızı yeniden gözden geçirmek durumunda kalacağız."

KARNELER GEÇ VERİLEBİLİR Mİ?

Selçuk, karnelerin 1-2 hafta önce veya sonra verilmesinin kendileri açısından çok büyük problem olmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bizde üniversite sınavını kazanmış fakat geçen sene lise mezuniyetinin notlarıyla ilgili sorumluluk dersi olduğu için henüz daha karnesini alamamış binlerce çocuk var."

09-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş