Arama sonuçları

Kırsalda yaşayan çocuklara, gezici kütüphane ile kitap sevgisi aşılanıyor

Kırsalda yaşayan çocuklara, gezici kütüphane ile kitap sevgisi aşılanıyor

Türkiye'de en çok köye sahip illerden Sivas'ta, Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi bünyesinde yaklaşık 8 yıldır hizmet veren gezici kütüphane otobüsü, kırsalda yaşayan çocuklara kitap sevgisini aşılıyor.

Kentte 1967 yılında kurulan ve 2015'ten itibaren yeni binasında hizmet vermeye devam eden Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi, bünyesindeki gezici kütüphane otobüsü ile köylerde ve kırsal mahallelerde yaşayan çocukların gönlünü fethediyor.

Yaklaşık 8 yıldır 1234 köye sahip kenti dolaşarak çocuklara kütüphane ve ücretsiz internet hizmeti sunan otobüs, kitap okuma alışkanlığını kısa sürede kent geneline yaymayı başardı.

Gezici kütüphane bugüne kadar yaklaşık 500 köyde binlerce öğrenciye ulaştı.

Şemsi Sivasi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Serhan Kaburcuk, AA muhabirine, gezici kütüphane otobüsünün Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2015'te hediye edildiğini belirtti.

OTOBÜSÜN İÇİNDEKİ 2 BİN KİTAP SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR

Kaburcuk, gezici kütüphanede yaklaşık 2 bin kitap bulunduğunu, koleksiyonu da sürekli güncellediklerini dile getirdi. Kaburcuk, gezici kütüphanenin yılın her mevsimi hizmet verdiğini, özellikle kış mevsiminde ısıtma sistemi sayesinde çocukların sıcak ortamda kitap okumanın keyfini çıkardıklarını anlattı. Gezici "Kütüphane aracımız haftanın 4 günü köylere ve kırsal mahallelere giderek hizmet veriyor" ifadelerini kullandı.

12-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş