Arama sonuçları

Lise öğrencileri için ‘Hayatın İçinden Matematik’

Lise öğrencileri için ‘Hayatın İçinden Matematik’

Lise öğrencileri için ‘Hayatın İçinden Matematik’. Balcı Vakfı ve İstanbul Rumeli Üniversitesi; kurucuları matematik öğretmeni Mehmet Balcı anısına lise öğrencileri için matematik projesini yaşama geçiriyor. “Hayatın İçinden Matematik” projesinin amacı gençlere matematiği sevdirmek.

Balcı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fikriye Balcı kurucuları Balcı anısına yaşama geçirilen projenin manevi olarak çok önemli olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Mehmet Balcı matematiğin daha iyi anlaşılması, güzelliklerinin görülmesi ve öğrencileri tarafından sevilmesi için çok çalıştı. Mehmet Balcı ‘Matematik sadece sayılar, denklemler ya da problem değildir. Matematik doğanın dengesi, varoluşun sebebidir. Önemli olan ona doğru açıdan bakmak ve gizli bahçesini keşfedebilmektir’ derdi. Bizler de bu gizli bahçenin kapılarını gençlerimize açmak istiyoruz. Matematiğin uçsuz bucaksız dünyasında birlikte, keyifle yolculuk edelim. Projemiz kapsamında matematiğin sihirli dünyasında buluşarak, merak edilen her sorunun cevabını birlikte keşfedelim. Matematik öğretmenlerimizle hazırlanan birbirinden heyecanlı, birbirinden keyifli videolar ve canlı derslerle yıl boyunca beraber olacağız’’ dedi.

LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN ‘HAYATIN İÇİNDEN MATEMATİK’

Silivri’nin pilot bölge olarak seçildiğini ve Ocak 2021’de projenin başlayacağını söyleyen Balcı daha sonra farklı bölgelerden öğrencilerin de projeye katılacağını, hedeflerinin ise tüm ülkedeki lise öğrencilerini kapsamak olduğunu anlattı.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Tamer Dodurka ise gençleri matematikle tanıştırmak için yola çıktıklarını belirterek, şöyle dedi:  “Projemiz kapsamında, lise öğrencileri, hayatımızdaki kusursuz düzenin temelini oluşturan matematiği ücretsiz ve online dersler ile severek öğrenecek. Proje kapsamında ilk amacımız öğrencilere matematik sevgisini kazandırmak. Bunun yanı sıra, yenilikçi öğretme yöntemlerini kullanarak öğrencilere matematiğin hayatımızdaki en temel ders olduğunun bilincini de kazandırmak istiyoruz.’’

14-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş