Arama sonuçları

MEF Eğitim Kurumları 29’ncu kez genç bilim insanlarıyla buluştu

MEF Eğitim Kurumları 29’ncu kez genç bilim insanlarıyla buluştu

MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile fizik, kimya, biyoloji ve yapay zeka  alanlarındaki yetenekli lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacı ile kurucusu adına düzenlenen “29. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu.

Fizik alanında İzmir Fen Lisesi, Kimya alanında İzmir Fen Lisesi, Biyoloji dalında Özel Sev Lisesi, Yapay Zeka alanında ise İzmir Özel Ege Lisesi birincilik ödülüne layık görüldü. MEF Eğitim Kurumlarının 50. kuruluş yılı dolasıyla verilen “50. Yıl Özel Ödülü”nün sahibi ise İzmir Fen Lisesi oldu.

KURUCUSUNUN ADINA DÜZENLENİYOR

MEF Eğitim Kurumlarının Kurucusu Dr. İbrahim Arıkan’ın adı ile anılan ve ülkemizde fen bilimleri öğrenimini desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri keşfetmek ve onları bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla 1992 yılından bu yana gerçekleştirilen “Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması” bu sene 29. kez düzenlendi. Esas Holding CEO’su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Özdoğru’nun onur konuğu olarak katıldığı yarışmanın ön değerlendirmesisonucunda 144 öğrencinin hazırladığı 80 proje sergilenmeye değer görüldü.

Ödül törenine konuşacı olarak katılan Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru gençlere bilimsel çalışmalarında ve ileriki hayatlarında çalışmanın, yenilikçi bakış açısının ve değer yaratmanın, hayallerine ulaşmada en büyük yardımcısı olacağının altını çizdi.

 

30-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş