Arama sonuçları

Öğrenciler internete giremiyorsa sorumlusu kim?

Öğrenciler internete giremiyorsa sorumlusu kim?

Öğrenciler internete giremiyorsa sorumlusu kim? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'de 3 milyon 37 bin öğrencinin internete girememesinin sorumlusunun "kim" olduğunu sordu. 

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğinin fikri, vicdanı ve irfanı hür olmasını istediğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, bu çerçevede genç kuşakların yetiştirildiğini, Nobel ödülleri alındığını, sanatın ve kültürün geliştirildiğini, bazı üniversitelerin de dünyada söz sahibi olabildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik." dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖĞRENCİLER İNTERNETE GİREMİYORSA SORUMLUSU KİM?

"Sayın Erdoğan, senin fikrin Orta Çağ fikri bile değil, sen ondan bile geridesin. Fikri iktidarda ahlak, erdem, bilgi, istişare lazım. Bir kişinin fikrinden değil, milyonların fikrinden söz ediyoruz. Sen kendi iktidarını korumak için 'Nasıl olur da 83 milyon benim söylediğimi tekrar ettiğinde ve 83 milyonun çocukları okula gittiğinde, 18 yaşına geldiğinde bunların tamamı bana oy verdiğinde fikri iktidar gerçekleşmiş olur...' Böyle bir dünya yok, Orta Çağ'da bile yoktu. 4+4+4'ü getirdin, şimdi 'Eğitimde reforma ihtiyacımız var.' diyorsun. Her bakan geldiğinde yeni bir reform yaptı. Ne oldu sonuç? Düşlediği eğitim sistemini ve fikri iktidarı gerçekleştirme şansı kocaman bir sıfırdır ama haberi bile yok. Hürriyete karşı olan birisinin fikri, vicdanı, irfanı hür insan istediğini duydunuz mu? Hürriyete karşısın sen. Türkiye'de 3 milyon 37 bin öğrencinin internete girememesinin sorumlusu kim? Türk Telekom'u götürdün Hariri ailesine peşkeş çektin, internete yatırım yapmadılar, kar elde ettiler. 'Borçları ödemiyorum.' dediler. Bugün öğrenciler internete giremiyorsa bunun sorumluluğu kimde?"

BİLGİSAYAR DAĞITILMASI GEREKİYOR

Kılıçdaroğlu, öğretmenlere ve ihtiyaç sahibi ailelere bilgisayar dağıtılması gerektiğini yineleyerek şöyle dedi:

"Fatih Projesi'ndeki paralar nereye gitti? Ahkam kesiyor bir de, insanda biraz sıkılma olur. 'Para yok.' Tonlarca para var ama öğretmene, ihtiyaç sahibi aileye yok. Düşük gelirlilere ve bütün öğretmenlere ücretsiz internet sağlanmalı. Bunları dinlemiyor beyefendi, 'Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik...' Daha çok beklersin. O gençler, 2023'te sandığa gelecekler, kimden hesap soracaklarını hep beraber göreceğiz. O çocuklara nasıl bir Türkiye bıraktığını her beraber göreceğiz. Onların hakkını hukukunu nasıl yediğini, o çocuklar senden de benden de iyi biliyorlar."

GELECEKLERİNİ YURTDIŞINDA ARIYORLAR

Kılıçdaroğlu, genç kuşağın geleceği Türkiye'de değil yurt dışında aradığını söyleyerek, yapılan bir anketi anlattı. Kılıçdaroğlu, mayıs ayında gençlere yöneltilen "İmkanınız olsa yurtdışına yerleşip orada yaşamak ister misiniz?" sorusuna Türkiye genelinde yüzde 62,5'inin "evet" yanıtını verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "AK Parti'li gençlerin yüzde 47,3'ü de 'İmkanımız olsa yurt dışına giderdik.' diyor. Bu tablonun sorumlusu kim?" dedi.

Kılıçdaroğlu, eylülde yapılan gençlik araştırmasındaki "Size kalıcı olarak başka bir ülke vatandaşlığı verilirse Türkiye'yi terk edip o ülkeye yerleşmeyi düşünür müsünüz?" sorusuna yüzde 64'ün "Evet terkederim" karşılığını verdiğini belirtti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Böyle bir gençlik yetiştirdiler. Beka sorunu, beka sorunu... Bundan daha büyük beka sorunu olur mu? Bizim yetiştirdiğimiz evlatlarımız geleceklerini yurt dışında arıyorlar. Erdoğan'ın ve beslemelerinin sayesinde arıyorlar."

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER İŞSİZ

Üniversiteyi bitirmiş, taşı sıksa suyunu çıkaracak gençlerin yıllardır işsiz olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bunlarda ahlak var mı Allah aşkına? Ben konuşunca rahatsız oluyorlar, zaten rahatsız olun, önlem alın diye konuşuyorum. Türkiye'yi 18 yılda bu hale getirdiler."

20-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş