Arama sonuçları

Okullar temiz mi? Yüz yüze eğitim için hijyen koşulları sağlandı mı?

Okullar temiz mi? Yüz yüze eğitim için hijyen koşulları sağlandı mı?

Okullar temiz mi? Yüz yüze eğitim için hijyen koşulları sağlandı mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda hijyen konusunda tüm hazırlıkların yapılıp yapılmadığı sorusuna ne yanıt verdi? Selçuk’a katıldığı bir programda okullarda yüz yüze eğitime ilişkin hazırlıklar da soruldu.

 

Selçuk, hem dışarıda hem de kendileri tarafından, okulların açılması halinde velilerin ne kadarının çocuğunu okula göndereceğine yönelik araştırmalar yapıldığını belirterek şöyle dedi:

 

"40'lara yaklaşmıştı. Fakat Türkiye ortalaması yüzde 70'lerin üzerinde. Karadeniz ve benzeri bazı bölgelerde lokal olarak yüzde 90'ların üzerinde. Yani ilkokul 1'e gönderme oranı."

OKULLAR TEMİZ Mİ? BAKAN SELÇUK NE DEDİ?

"Okullarda hijyen konusunda tüm hazırlıklar yapıldı mı?" sorusu üzerine Selçuk, 3 bin civarında denetmenin "okulun temiz belgesi" ile ilgili eğitim aldığını ifade etti. Selçuk, şöyle devam etti:

“Ama okulun öz denetimini daha çok önemsiyorum. Malzememiz var, kim istiyorsa. Sakın eksiğim vardı, alamadım, bulamadım... Kimse 'malzememiz yok' demesin, desinler gönderelim. Bir okulumuzda bir problem varsa il, ilçe yönetimi oraya müdahale ediyor. Eksiğimiz var mıdır? Vardır. Her zaman olabilir ama fotoğrafa baktığımızda yüzde 99'unun, büyük bir kısmının işlediği sistemde istisnai bir şeye bakıp 'okulların tamamı kirli' diyemeyiz."

25-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş