Arama sonuçları

ÖSYM bu bilgileri neden açıklamıyor?

ÖSYM bu bilgileri neden açıklamıyor?

Geçtiğimiz 13 Mart Pazar günü yapılan 2 milyon 117 bin 77 adayın girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı ama tüm verileriyle birlikte değil. Bu sınavda da na şampiyon, ne okul türlerinin başarı oranları ne de illerin başarı ve başarısızlıkları ile ilgili bilgiler paylaşıldı. 

ÖSYM bu bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) üzerine açıklamadığını söylüyor. 

En son 2013 yılında YGS ve LYS şampiyonları ile illerin sınavlardaki başarı oranları açıklandı. 2014 yılına gelince ÖSYM’nin paylaştığı veriler arasında şampiyonlar ile illerin başarı oranları çıkarıldı. 

2015 yılında ise ortada ne şampiyon, ne illerin ne de okul türlerinin başarı oranları kaldı. Bu yıl da kural bozulmadı. Yine bu verilerin hiçbiri paylaşılmadı. Ancak şampiyonlar okulları aracılığıyla ortaya çıktı. Her öğrenci de YGS sonuç belgesini göstererek, şampiyonluğunu kanıtlamak zorunda kaldı. 

PEKİ NEDEN SAKLANIYOR?

Bu bilgiler neden açıklanmıyor? Şampiyonların daha çok cemaat okullarından ve dershanelerinden çıktığı için açıklanmaktan vazgeçildiği iddia ediliyor. Ancak şampiyonlara baktığımızda Türkiye’nin her okul türünden çıktıklarını görüyoruz. 

İllerin başarı ve başarısızlık oranları da açıklansa “en başarılı iller” olarak tanıtılan birçok ilin belki de alt sıralarda yer alacağı belli olacak. Geçtiğimiz yılların sonuçları incelendiğinde özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde başarı oranlarının çok düşük olduğu görülüyordu. 

Okul türleri açıklansa bu kez de yıllar önce en başarılı okullar listesinin tepesinde yer alan “Anadolu liselerinin” birer tabela lisesi haline dönüştükten sonraki halleri ortaya çıkacak ve bu okullarda nasıl başarı oranlarının düştüğü görülecek. 

26-03-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş