Arama sonuçları

Rusya-Ukrayna savaşı yurtdışı eğitimi nasıl etkiledi?

Rusya-Ukrayna savaşı yurtdışı eğitimi nasıl etkiledi?

Rusya-Ukrayna savaşı, yurtdışı eğitimde dengeleri değiştirdi. Her yıl yurt dışına 150 bine yakın öğrenci gönderen Rusya’nın pazardaki etkisi azalınca Kanada, İngiltere ve Avrupa ülkeleri gözlerini Türkiye’ye çevirdi. Geçtiğimiz günlerde Kanada’daki üniversitelerin temsilcilerinin gelmesi, IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarlarının 20 ülkenin 150 eğitim kurumunu bir araya getirmesi Türkiye’yi yeniden cazibe merkezi yaptı.

Milliyet'te yer alan habere göre, burslar hakkında bilgi veren IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, şöyle dedi:

BURSLAR YÜKSELDİ

“Her yıl öğrencilere indirimler ve burslar sağlanırdı fakat bu yıl seviye oldukça yükseldi. İngiltere’nin en iyi üniversiteleri başarılı öğrencilere yüzde 50, yüzde 70 hatta yüzde 100’ü bulan burslar sağlıyor. Ayrıca pek çok eğitim kurumu fuara katılanlardan başvuru ücreti, kayıt ücreti almıyor, üstüne indirim yapıyorlar.”

Akar, öğrencilere yönelik Ankara ve İzmir’de düzenlenen 39. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’nın yarın İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayacağının bilgisini de verdi

18-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş