Arama sonuçları

Üniversite öğrencilerine kamuda staj imkanı geliyor

Üniversite öğrencilerine kamuda staj imkanı geliyor

Üniversite öğrencilerine kamuda staj imkanı geliyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, üniversite  öğrencilerinin kamuda staj yapabilmeleri için çalışma yürüttüklerini belirterek, uygulamayı bu sene içinde yürürlüğe koymayı hedeflediklerini söyledi. Atay, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğiyle, Trakya Üniversiteler Birliğince organize edilen "Trakya Kariyer Fuarı"nda konuştu. Atay, Hazine ve Maliye Bakanı ile gerekli anlaşmanın sağlandığını belirtti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KAMUDA STAJ İMKANI GELİYOR

Atay, şu bilgileri paylaştı:

"Altyapısını kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Haberini medyadan duyarsınız ama Yetenek Kapısı (yetenekkapisi.org) üzerinden daha rahat duyacaksınız. Her meslekte ... Sadece mühendislik okuyanların stajlarının zorunlu olduğu bir Türkiye'yi 21. yüzyıl için yeterli görmüyoruz. Üniversite eğitimi alan gençlerimiz stajını yapabilmeli, yapması gerektiği zaman da stajında sigortası, harçlığı karşılanmalı. Bu, bir finansman gerektiriyor. Onu da temin ettiğimizi düşünüyoruz. İnşallah organizasyonu başarıyla yapıp bu yıl içinde bu fırsatı sunmak istiyoruz."

Atay, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olarak kısa sürede öğrencilerin çalışma durumları ile üniversite personelinin aidiyet ve memnuniyetlerinin ölçüldüğünü, öğrencilerin üniversitelerden memnuniyetlerinin de ölçüleceğini belirtti.

24-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş