Arama sonuçları

Üniversite öğrencisi iki arkadaş köy okulunun ihtiyaçlarını giderdi

Üniversite öğrencisi iki arkadaş köy okulunun ihtiyaçlarını giderdi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan iki arkadaş, hayırseverlerden aldıkları destekle Adıyaman'ın Besni ilçesindeki bir köy okulunun eksiklerini giderdi.

Öğrenciler Yahya Topçu ile Musa Bekik, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek vermek için sosyal sorumluluk çalışması başlattı. İnternetten yaptıkları araştırmalar sonucunda Besni ilçesine bağlı Zormağara köyündeki ilkokulun birçok eksikliği bulunduğu öğrenen gençler, çevrelerindeki kişilerden çalışmaları için maddi destek temin etti.

Daha sonra okul yetkilileriyle irtibat kuran gençler, malzemelerle birlikte Besni'ye gelerek okulun boyama, tamirat, bahçe düzeni işlerini yaptı. Topçu ve Bekik, öğrencilere dağıtılmak üzere kıyafet, ayakkabı ve çeşitli kırtasiye malzemelerini de köye getirdi.

OKULA KİTAPLIK KAZANDIRDILAR

Yahya Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk çalışmalarına Zormağara İlkokulu'ndan başladıklarını söyledi.

Çalışma için Malatya'dan geldiğini aktaran Topçu, "Bizler sadece aracıyız. Bu işin arkasında aslında hayır sahipleri var. Onlar bu ihtiyaçların alınmasında yardımcı oldular, bizler de buraya gelip okulun tamirat ve tadilat işlerini yapıyoruz" dedi.

Okula bir kitaplık da kazandırdıklarını belirten Topçu, çocukları sevindirmek istediklerini sözlerine ekledi.

“BU ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Antalya'dan gelen Musa Beklik de yaptıkları çalışmada çok sayıda kişinin katkısı olduğunu vurgulayarak, "Aslında biz iki kişi görünüyoruz ama bu işin mutfağında çok kişi var. Ailelerimize bu projeden bahsettiğimizde salgın nedeniyle önce tereddüt ettiler ama daha sonra bize destek oldular" diye konuştu.

"Bu bizim ilk projemiz" diyen Bekik, şöyle devam etti:

"Bizler usta da tutabilirdik ama kendimiz yapmak istedik. Bu çalışmayı sürdüreceğiz, diğer illere de gitmek istiyoruz. Eğitim bizim için önemli ve en önemlisi de her öğrencinin eşit şartlarda eğitim görmesini istiyoruz. Elimizden geldiğince ihtiyaç sahibi okullara gidip yardımda bulunacağız."

Zormağara Köyü Muhtarı Muhittin Turan ise gençlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Okulumuz kötü durumdaydı. Okulumuzu boyadılar, bahçedeki basketbol sahasını yenilediler ve öğrencilerimize hediyeler getirdiler. Kendilerine ve emeği geçen herkese köy halkı adına teşekkür ediyorum."

08-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş