Arama sonuçları

Vakıf üniversitesi akademisyenlerine de yeşil pasaport

Vakıf üniversitesi akademisyenlerine de yeşil pasaport

Vakıf üniversitesi akademisyenlerine de yeşil pasaport. Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamayan eğitimlerin telafisi ve yükseköğretimde yeni düzenlemeleri içeren yasa teklifi Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyonda teklif üzerinden bazı değişiklikler yapıldı. Hürriyet'ten Bülent Saroğlu'nun haberine göre, kamudaki akademisyenlere tanınan Yeşil Pasaport hakkı vakıf üniversitelerinde çalışanlara da getirildi. 

VAKIF ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİNE DE YEŞİL PASAPORT

 

Vakıf yükseköğretim kurumlarında görev yapan ve en az 15 yıl mesleki kıdemi olan öğretim üyelerine, hususi damgalı (yeşil) pasaport verilecek. Öğretim üyelerinin 75 yaşına kadar çalışabilmelerine imkan sağlayan kanunda yer alan üniversitelerin arasına Kafkas Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi de eklendi.

KİRALIK DİPLOMA TEPKİSİ

YÖK Başkan Vekili Rahmi Er, komisyonda akademisyenlerin özlük haklarıyla ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

"Aynen devlet üniversitelerindeki sistem neyse vakıf üniversiteler de aynısını uygulasın istiyoruz. Fakat vakıf üniversitelerine baktık, ne gördük? Efendim, orada biz araştırma görevlisi istihdam edeceksiniz dedik, birisini araştırma görevlisi olarak almış ama sırf YÖK’ün bu şartını yerine getirmek için, asgari ücretten maaş veriyor. Efendim, bir doçent bir profesöre asgari ücretten maaş veriyor. Niye? Sanki, diplomasını kiralayan eczacılar gibi. Bu da suçtur biliyorsunuz. Dolayısıyla biz de oradaki eğitimden arzu ettiğimiz kaliteyi, kaliteli sonucu alamıyoruz. O yüzden buna teşvik etmek amacıyla dedik ki eğer sen orada bir doçent istihdam edeceksen o doçent devlet üniversitesinden ne alıyorsa o maaşı ödeyeceksin."

13-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş