Arama sonuçları

2019 YKS: Hukuk fakültesi kontenjanları ne oldu?

2019 YKS: Hukuk fakültesi kontenjanları ne oldu?

2019 YKS: Hukuk fakültesi kontenjanları ne oldu? Bu yıl en fazla tartışmanın yaşandığı bölümlerden biri de hukuk fakülteleri oldu. Başarı sırası barajının yükseltilmesi, mezunlarına yeterlilik sınavı getirilmesi, kontenjanların azaltılması bu yılın hukuk fakülteleri ile ilgili yapılan tartışmaları arasında yer aldı.

2019 üniversite kontenjanlarını açıklayan YÖK, bu fakültelerle ilgili de bilgi verdi.

İstihdam- işgücü dikkate alınarak kontenjan planlamasının yapıldığını vurgulayan YÖK açıklamasına göre Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu’ndan gelen öneriler doğrultusunda bazı programların kontenjanları yeniden planlandı.

2019 YKS: HUKUK FAKÜLTESİ KONTENJANLARI NE OLDU?

YÖK, hukuk fakültelerinin kontenjanlarının başta Adalet Bakanlığı olmak üzere dış paydaşların da görüşleri alınarak yapılan planlamalar kapsamında belirlendiğini vurguladı. 2019 yılı için hukuk fakültelerinin kontenjanı 16 bin 97 oldu.

Ayrıca; YÖK geçen sene yeni bir proje başlatıldığını belirterek, 9 üniversitenin Hukuk Fakültesine öğretim üyesi yetiştirilmesi amacıyla 6 üniversiteye  doktoralı insan gücü yetiştirme misyonu verildiğini hatırlattı. Bu üniversitelerin kontenjanları da değişti.

YÖK, bununla ilgili şöyle dedi:

“Bu üniversiteler Ankara Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi olup bunların (kendine özgü durumu dolayısıyla, kontenjanı çok düşük olduğundan Galatasaray Üniversitesi hariç olmak üzere) kontenjanları toplam 230 azaltılmıştır”

YÖK açıklamasına göre üniversitelerin örgün ve uzaktan eğitim kontenjanları da dahil olmak üniversitelerin bu yıl toplam kontenjanı 835 bin 66. Bu kontenjanın 30 bin 405’i özel yetenek için ayrıldı. Lisans programlarının kontenjanı 437 bin 120, ön lisans programlarının kontenjanı ise 367 bin 541.

20-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş