Arama sonuçları

2021 LGS-YKS: Uzaktan eğitim konularından sorumlu olacaklar mı?

2021 LGS-YKS: Uzaktan eğitim konularından sorumlu olacaklar mı?

2021 LGS-YKS: Uzaktan eğitim konularından sorumlu olacaklar mı? Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 8’ler ve 12’ler için sıkıntılı ve soru işaretleriyle dolu bir yıl başlıyor. Önümüzdeki haziran ayında Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek yaklaşık 4 milyon öğrenci ve ailesi için merak edilen konu bu öğrenciler sınavlarda hangi konulardan sorumlu olacaklar?

Uzaktan eğitim sürerse geçen dönem olduğu gibi konu sınırlaması gelecek mi?

Uzaktan eğitim ile gördükleri konulardan geçen yılın öğrencileri gibi muaf olacaklar mı?

Sınav soruları sadece yüz yüze eğitimde gördükleri konulardan mı çıkacak?

Yoksa uzaktan- yüz yüze tüm konulardan sınavda soru çıkacak mı?

Bu yılın lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler işte bu soruların yanıtlarını erak ediyor.

 

2021 LGS-YKS: UZAKTAN EĞİTİM KONULARINDAN SORUMLU OLACAKLAR MI?

Peki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ne diyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile 2020-2021 öğretim yılını açıyor. Salgının seyrine göre 21 Eylül’de kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilecek. Ancak bu eğitimin de öncelikli olarak hangi sınıflardan başlayacağı belli değil.

UZAKTAN EĞİTİME ZORUNLULUK GELİYOR

 

Selçuk, uzaktan eğitimle ilgili bir soruyu yanıtlarken, geçen yılı hatırlatarak, şöyle dedi:

“Biz o dönemde sınavlarda da sadece yüz yüze eğitimden sorumlusunuz, uzaktan eğitimde işlenen konulardan muafsınız dedik. Çünkü bununla ilgili altyapı tam hazır değildi. Çünkü hepimiz bir sürprizle karşılaşmıştık. Ancak devam ve uzaktan eğitimde işlenen konulardan da sorumlu olacaklarına ilişkin belirlemeler öğretmenlerin eğitim yapma işlerini kolaylaştıracak. Okuldaki derslerden de televizyondaki derslerden de sorumlu olacaklar."

Bu sözler 2020-2021 öğretim yılı uzaktan geçse bile uzaktan eğitime “devam” zorunluluğunun getirileceğini ve bu dönemde işlenen konulardan da öğrencilerin sorumlu olması yönünde bakanlığın çalışma yaptığını gösteriyor.

HENÜZ NETLEŞMEMİŞ KONULAR VAR

Zaten 2021 LGS ve YKS’ye girecek öğrencilerin de konu sınırlaması ile karşılaşıp, karşılaşmayacaklarının sorulması üzerine Selçuk’un verdiği şu yanıt dikkat çekiciydi:

“Sınav, müfredat hepsi birbirine bağlı. Öğrencilerimizi zorda bırakmayacak, öğretmen ve öğrencilerin lehine kararlar alıyoruz. Henüz sınav zamanı değil. Sınav konuları ikinci dönemin sonuna doğru ÖSYM’ye verilir. Bizim şimdiden belirlemek istediğimiz bazı hususlar var. Bunların da ölçme değerlendirme standartları bitmek üzere. Uzaktan eğitim almaları durumunda, sınavların yüz yüze olması durumunda hangi sınıf düzeylerini ne zaman sınava alabiliriz çalışmaları, simülasyonları yapılıyor. Çocuklarımıza da bununla ilgili açıklamayı yapacağız. Şu anda onların görevi kendi konularına çalışmak. Geçen dönem tüm dünya gibi bizim için de beklenmeyen bir sürprizdi. Altyapı tam hazır değildi. Geçen dönemdeki gibi uzaktan eğitimdeki konulardan sorumlu olmayacaksınız gibi bir durum olmayacak. O yüzden derslerine çalışsınlar.”

Bu sözler sizlere de eğitim uzaktan olsa da LGS ve YKS konularında bir sınırlama gelmeyeceğini, uzaktan- yüz yüze öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olacaklarını mı gösteriyor?

Ancak Selçuk'un yüz yüze eğitime geçildiğinde de "seyreltilmiş müfredat" uygulanacağına ilişkin açıklaması da söz konusu. Bu durumda hangi dersler seyreltiliyor, konuların kapsamı daraltılıyor mu? Bu net değil.

DERS KİTAPLARI DEĞİŞMEDİ

Seyreltilmiş müfredattan söz ediliyor ama 2020-2021 öğretim yılı kitapları okullara gönderildi. Ders kitaplarında bir değişiklik yok. Müfredat geçen yılın müfredatı, konular aynı. Peki nasıl seyreltilmiş olacak? Bazı konular atılacak mı?

Sanırım bu soruların yanıtlarının netleşmesi için sınava girecek öğrencilerin biraz daha beklemesi gerekiyor.

29-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş