Arama sonuçları

2023 YKS;: Temel bilimleri seçenlere ÇAP ve Yandal yapma düzenlemesi

2023 YKS;: Temel bilimleri seçenlere ÇAP ve Yandal yapma düzenlemesi

YÖK’ün belirlediği temel bilimlerle ilgili programlardaki öğrencilere çift ana dal ve yan dal imkanı sağlanacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen diploma programlarına kaydolan öğrencilere, talepte bulunmaları halinde belirli programlarda yan dal ve çift ana dal eğitimi yapabilecek. Böylece fizik, kimya, matematik, biyoloji gibi temel bilimlerle ilgili programları seçecek öğrencilerin mezuniyet sonrası çalışma imkanlarının genişletilmesi hedefleniyor.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar  Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeye göre, YÖK tarafından belirlenen diploma programlarına kaydolan öğrenciler, talepte bulunmaları halinde yine YÖK tarafından belirlenecek programlarda çift ana dal ve yan dal eğitimi yapabilecek.

Böylece “Temel bilimler” olarak ifade edilen fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi lisans programlarından mezun olacak öğrencilerin çalışma imkanlarının genişletilmesi ve öğrencilerin bu bölümleri seçmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

KOŞULLAR BÖLÜMÜNDE YER ALACAK

Düzenleme 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak. 2023-YKS’ye girmiş ve bölüm tercihi yapacak öğrenciler bu konuyla ilgili açıklamaları seçecekleri programın koşullarında görebilecek. Öğrenciler yan dal ve çift ana dal programlarına kayıt için ilgili üniversitelere başvuracak.

16-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş