Arama sonuçları

2024 YKS, ilk oturum TYT ile başlıyor: 3 milyon genç sınava girecek

2024 YKS, ilk oturum TYT ile başlıyor: 3 milyon genç sınava girecek

3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu  ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile yarın başlıyor. Sınav 165 dakika sürecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) 81 il ve Lefkoşa'nın yanı sıra bu yıl Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te de yapılıyor. Çünkü dostuk maçı için Hırvatistan’da bulunan genç milli sporcular arasında sınava girecekler de bulunuyor.

120 SORU YÖNELTİLİYOR

2024 YKS kapsamında adaylara 4 testen toplam 120 soru soruluyor. Soruların dağılımı şöyle:

Türkçe Testi: 40 soru.

Temel Matematik Testi: 40 soru

Sosyal Bilimler Testi: 20 soru. (5, tarih, 5 coğrafya, 5 Felsefe ve 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları)

Fen Bilimleri Testi: 20 soru. (7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji)

Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) tüm adayların girmesi zorunlu. TYT sonuçları ön lisans programlarını tercihte ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara başvuruda kullanılacak.

BUNLARI UNUTMAYIN

-En başında da söylediğim gibi zamanında sınav yerlerinizde olun ve yanınızda olması gereken belgeleri unutmayın. Nedir bu belgeler?

SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Hangi oturuma giriyorsanız o belge yanınızda olacak. Siyah-beyaz olabilir bu belgenin çıktısı. Bu belge yoksa sınava giremezsiniz. Belge üzerinde fotoğrafınızın bulunması zorunlu. Bu belgeleri yazıcıdan alırken belge üzerinde fotoğraflarınızın görünür olmasına dikkat etmelisiniz.

Belgenin ön ya da arka yüzüne herhangi bir yazı, resim, işaret vb.yapmayın. Bu belgeler toplanıyor, böyle bir işaretleme varsa sınavınız iptal edilir.

GEÇERLİ KİMLİK BELGESİ: Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaport. Bu iki belge yanınızda yoksa giremezsiniz. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, kimlik numarası yazılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğrafı olmalı.

Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabilir. Nüfus cüzdanında fotoğrafın olması zorunludur. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmaz.

 

YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

SONUÇLAR 17 TEMMUZ’DA

YKS sonuçları ve başarı sıraları 17 Temmuz’da açıklanacak. Ardından da adaylar için tercih süreci başlayacak.

07-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş