Arama sonuçları

Açık lise: Geçen sene 430 bin öğrenci geçmişti, bu yıl sayı 45 binde kaldı

Açık lise: Geçen sene 430 bin öğrenci geçmişti, bu yıl sayı 45 binde kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açık liseye geçişi zorlaştıran ve sadece istisnai durumlarda izin veren kararının ardından açık liseye geçişler 10 katı azaldı. Geçtiğimiz yıl örgün eğitimden açık liseye 430 bin kişi geçerken, bu yıl bu sayı 45 bin kişide kaldı.

 

Açık lisede okuyan öğrenci sayısı 2022-2023 eğitim öğretim yılı istatistiklerine göre 2.3 milyona ulaşmıştı. Bu artışta 11 ve 12. sınıftaki öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanmak için kaydını açık liseye aldırmalarının etkisi büyüktü. Milliyet’ten Ozan Ömer Kadüker’in haberine göre açık liseye geçişin hızlanmasının ardından MEB, karar alarak, açık liseye geçişi zorlaştırdı.

SINIRLAMA GELDİ

 8 Eylül’de yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki değişiklikle örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçiş sadece istisnai şartlarla mümkün hale geldi. Yine alınan bir başka kararla da bu yıldan itibaren açık lise sınavları da yüz yüze yapılacak.

SAYI 45 BİNDE KALDI

Açık liseye kayıtlar bu yıl 16 Ekim’de sonra erdi. Bakanlık verilerine göre örgün eğitimden açık liseye bu yıl sadece 45 bin öğrencinin kayıt yaptırdı. Geçen sene bu sayı yaklaşık 430 bindi. MEB genel kayıt oranlarının ise yüzde 72 azaldığını kaydetti.

23-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş