Arama sonuçları

Açık lise kayıtlarında son gün

Açık lise kayıtlarında son gün

Açık lise kayıtları bugün son buluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçişleri sınırlandırmış ve bu liselere geçişlere izin verilecek istisnai durumlarla ilgili usul ve esaslar belirlemişti. Açık liseye katıyar ise bugün son buluyor.

Bakanlığın düzenlemesine göre açık liseye geçiş yalnızca istisnai durumlarda olacak. Bu ististai durumlar ise şöyle sıralanıyor:

HAFIZLARA İZİN VAR

Buna göre sınıf tekrarına kalanlar, ikamet değişikliği nedeniyle devam edeceği aynı türden okulu bulunmayanlar, temel eğitim kurumlarından mezun olup herhangi bir örgün ortaöğretim kurumunda kaydı olmayanlar, yurt dışında olması nedeniyle çeşitli mazeretleri olanlar ve uzun bir süreyi gerektiren hafızlık eğitimi alanlar, milli sporcular dışında bireysel veya takım sporlarında en az üç yıl faal lisanslı olarak yarışmalara katılan sporcular, Türkiye olimpik hazırlık merkezleri ile sporcu eğitim merkezlerine kayıtlı olanlar, zorlu şartlarından dolayı deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerdeki geçici barınma merkezlerinde ikamet eden ve taşıma yolu ile eğitim hizmeti alanlar, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri halinde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurabilecekler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Açık liseye geçişler için zaruri şartların belgelendirilmesi kaydıyla 15 Eylül-16 Ekim 2023 tarihleri arasında il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuru yapılması gerekiyor.

SINAVLAR YÜZ YÜZE

MEB istatistiklerine göre açık lisede yaklaşık 2.3 milyon kayıtlı öğrenci var. Bakanlık yaptığı değişiklikle bu yıl açık lise sınavlarının yüz yüze yapılmasına karar verdi.

16-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş