Arama sonuçları

Atatürk'e 'utanılacak' hareketleri yapan o öğrenci gözaltına alındı

Atatürk'e 'utanılacak' hareketleri yapan o öğrenci gözaltına alındı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafıyla uygunsuz hareketler yapıp paylaşan lise öğrencisi gözaltına alındı. Öğrencinin paylaştığı video büyük tepki çekti. Sosyal medya, gün boyunca bu saygısızlığı konuşurken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğle saatlerinde açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında görüntülerin geçen yıl İstanbul’da bir okulda çekildiğinin belirlendiğini belirterek, şunları dile getirdi:

“Video hakkında Bakanlığımızca kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik tasvip edilmesi asla mümkün olmayan bu saygısız, çirkin ve yakışıksız olayla ilgili soruşturma ve disiplin işlemleri hassasiyetle yürütülmektedir. Bütün vatan sathında öğrencilerimizin her durumda ve koşulda millî, manevi ve toplumsal değerlerimizi benimsemeleri, tartışmasız koruyucusu ve takipçisi olmaları Bakanlıkça en önemli amacımızdır. Fedakâr öğretmenlerimizle eğitim müfredatımız doğrultusunda bu yüksek amaç için gece gündüz gayret içinde olduğumuzu aziz milletimizle bir kere daha paylaşmak isteriz.”

TARKAN SESSİZ KALMADI

Video büyük tepki çekerken megastar Tarkan da sosyal medya hesabından olaya tepki gösterdi ve özetle şu ifadeleri kullandı: "Bugün utanarak tanık olduğumuz, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlık, hadsizlik ve ayıp beni de derinden üzdü, rahatsız etti ve endişelendirdi. Uzun süredir Atatürk’e karşı yürütülen itibarsızlaştırma ve karalama çalışmalarının vahim sonuçlarıdır bunlar. İlke ve inkılaplarıyla bugün bile yolumuza ışık tutan, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e yapılan böyle ayıplara ve haksızlıklara sessiz kalmamamız, tüm kalbimiz ve gücümüzle onu daha da fazla korumamız, savunmamız gerektiğini bir daha anlıyorum.”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Bu arada Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih bu saygısızlığı yapan öğrenciye  ‘kahraman öğrenci’ diyerek liseliye destek verdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın koordinesinde, İstihbarat Başkanlığımızın desteğiyle; Kuveytli sözde yazarın, Abdulaziz Ramih adıyla, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e alenen hakarette bulunan çok sayıda paylaşım yaptığı belirlenmiştir. Şahsın, Atatürk’e hakarette bulunmak suçundan gözaltına alınan A.E.S'ye sosyal medya hesabından destek veren paylaşımları da tespit edilmiştir. Şahsın kimliği tespit edilmiş gerçek adının Abdülaziz E. Alhajri olduğu ve Kuveyt'te yaşadığı belirlenmiştir. Bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu hassasiyetle takip edilmektedir.”

 

20-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş