Arama sonuçları

Bakan Kacır: Yapay zeka alanında 2 bin 300'den fazla firma var

Bakan Kacır: Yapay zeka alanında 2 bin 300'den fazla firma var

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK burs ve destek programları kapsamında son 21 yılda yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla proje ve 1300'den fazla kişiye 6,7 milyar lira destek verdiklerini belirtti. Kaçır,  "Bugün, yapay zeka alanında teknoparklarımızda 2 bin 300'den fazla firma faaliyet gösteriyor" dedi.

Kacır, Anadolu Ajansı (AA) ile Bilişim Vadisi işbirliğinde ve Turkcell ana sponsorluğunda AAtölye'de düzenlenen "Medyada Yapay Zekayı Yönetmek" forumuna katıldı. 

Medyanın da yapay zekanın yeniden şekillendirdiği sektörlerden biri olduğuna dikkati çeken Kacır, "Bugün milyar dolar değerlemeyi aşmış birçok dijital içerik üreticisi ve sunucusu şirketin başarısının arkasında, yapay zeka algoritmalarıyla kullanıcı tercihlerini doğru analiz etmeleri ve kişiselleştirilmiş içeriklere erişim imkanı tanımaları yatıyor" diye konuştu.

Kacır, medya ve yayıncılık sektörünün yapay zeka teknolojileri bağlamında yeniden yapılanmasının sağladığı yararlar kadar hem medya profesyonelleri hem de toplum açısından yeni sınamaları da beraberinde getirdiğini anlattı.

"Medya tüketicilerinin hangi verileri, nasıl, ne için işleniyor ve kullanılıyor?" sorusunun izleyicinin, okuyucunun veya dinleyicinin medyaya güveni açısından hayati önem taşıdığını vurgulayan Kacır, şöyle devam etti:

"Yapay zeka, medya ve yayıncılık alanında bilgiye ilişkin güvenlik sorunsalını da beraberinde getiriyor. Haber akışları, reklamlar ve sosyal medya kampanyaları aracılığıyla manipülasyon riski artıyor. Ülkemizin referans medya kuruluşu Anadolu Ajansına doğru ve güvenilir haberciliğin peşinde korkusuzca koştuğu, aynı zamanda dezenformasyona karşı etkin mücadelesi için teşekkür ediyorum."

"YAPAY ZEKA ALANINDA TEKNOPARKLARDA 2 BİN 300'DEN FAZLA FİRMA VAR"

Kacır, yapay zekanın tek başına değil, kuantum hesaplama, biyoteknoloji gibi derin teknolojilerle iç içe geliştiğini, böylelikle mevcut ve potansiyel etkilerinin üssel olarak arttığını ifade etti.

"SÜPER BİLGİSAYAR DEVREYE ALINACAK"

Kacır, veri işleme altyapılarının yapay zeka dünyasındaki öneminin farkında olduklarını ve yüksek başarımlı hesaplama ve veri depolama alanı sağlayan ulusal merkez TRUBA'da yeni "süper bilgisayar"ın devreye alınacağını bildirdi.

13-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş