Arama sonuçları

Bakan Özer: 922 ilçenin tamamına Bilim Sanat Merkezi kuracağız

Bakan Özer: 922 ilçenin tamamına Bilim Sanat Merkezi kuracağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa'nın İnegöl ilçesinde MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) açılışında konuştu. Özer, Bursa'nın eğitim yatırımlarına çok ciddi destek verdiklerini söyledi.

Ülkelerin en kalıcı sermayesinin beşeri sermaye olduğunu belirten Özer, "Beşeri sermayenin niteliğini artırmadaki en önemli enstrüman da eğitimdir. 5 yaştaki okullaşma oranı 2000'li yıllarda yüzde 11'di.Şu anda bu oran yüzde 99. İlkokul yüzde 99,63, ortaokul yüzde 99,44. Ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 44'ten yüzde 96'ya ulaştı" diye konuştu.

"922 İLÇENİN TAMAMINA BİLSEM KURACAĞIZ"

Özer, eğitimin önündeki tüm antidemokratik uygulamaların kaldırıldığının altını çizdi. Milli Eğitim Bakanlığı olarak sadece öğrencilerin eğitimlerine destek vermekle kalmadıklarını anlatan Özer, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda özel yetenekli öğrencilerimizin gelişimine de destek veriyoruz. İşte BİLSEM'ler özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmek için her türlü eğitim programıyla desteklendiği bir okul. Göreve geldiğimiz zaman Türkiye'de 179 Bilim Sanat Merkezi vardı. Biz çocuklarımızın Bilim Sanat Merkezlerine erişimini kolaylaştırmak için bu rakamı 379'a çıkardık ve 2023 yılında bir müjde verdik, dedik ki; 922 ilçenin tamamına BİLSEM kuracağız. Tamamına ki çocuklarımız rahat bir şekilde bilimsel merkezlere ulaşsınlar ve bilimle, sanatla, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirtmiş olduğu TEKNOFEST gençliği olarak emin adımlarla geleceğe doğru yürüsünler."

 

16-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş