Arama sonuçları

Boğaziçi Üniversitesi: Bugün de eylem vardı

Boğaziçi Üniversitesi: Bugün de eylem vardı

Boğaziçi Üniversitesi: Bugün de eylem vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadığı Prof. Dr. Melih Bulu’ya da rektör atamalarına da tepkiler son bulmuyor.

Akademisyen ve öğrencilerin “Kayyum rektör istemiyoruz” diye başlattıkları protestolar bugün de Güney Kampusu’nda sürdü. Bu kez akademisyenler cüppelerini giyerek, Güney Meydan’da buluştu. Öğretim üyeleri sessizlik içinde bekledi ve rektörlük binasına sırtlarını döndü.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ: BUGÜN DE EYLEM VARDI

Akademisyenler, “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” diyerek bağırarak, atamayı protesto ederken öğrenciler de alkışlarla hocalarına destek verdi. Öğrenciler, “Boğaziçi sizinle gurur duyuyor” diye öğretim üyelerine seslendi.

Bu arada öğrenciler seçim sandığı getirerek, “Melih Bulu rektörümüz değildir, kayyum rektör istemiyoruz” dedi.

ERDOĞAN: BU İŞİN İÇİNDE TERÖRİSTLER VAR

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestoların sorulması üzerine, “Öğrenciler önce bir defa bu işin içinde değil. Bu işin içinde olan teröristler var” açıklaması yapmıştı. Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili de “Zaten kendisi bir DHKP/C militanıdır” demişti. Kaftancıoğlu ise Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

08-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş