Arama sonuçları

Boğaziçi Üniversitesi kampuslarından taşınacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi kampuslarından taşınacak mı?

'Boğaziçi Üniversitesi taşınmayacak.' Boğaziçi Üniversitesi'nin mevcut kampuslarından taşınarak farklı semtlerde bulunan mekanlarda yeni kampuslara yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, üniversitenin, 6 kampusu (Güney, Kuzey, Uçaksavar, Hisar, Kandilli, Kilyos) ve ek bina, tesis alanlarıyla (İznik, Tarsus, Arnavutköy) toplamda 1 milyon 816 bin 45 metrekare kampus alanı ile faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVESİTESİ KAMPUSLARINDAN TANIŞACAK MI?

Açıklamada, 1 milyon 95 bin 435 metrekare alana yayılan Kilyos Kampüsü'nün üniversiteye tahsisinin Ekim 2020'de yenilendiği ve arazinin eğitim, araştırma ve rekreasyona yönelik faaliyetler için süresiz olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edildiği belirtilerek, aynı tahsis kapsamında Kilyos Kampusu'nda "Yenilenebilir Enerji" temalı 140 bin metrekarelik teknopark alanı izni de verildiği aktarıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Boğaziçi Üniversitesi'nin mevcut kampüslerinden taşınarak, farklı semtlerde bulunan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Yeni kurulan iki fakültemiz dahil olmak üzere, mevcut kampüslerimizde yapılacak düzenleme ve inşaatlarla eğitim-öğretim-araştırma faaliyetlerimiz aksamadan yerine getirilecektir."

08-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş